Youth Skincare Untuk Masalah Whitehead Dan Blackhead

Youth Skincare Untuk Masalah Whitehead Dan Blackhead

Nini tau kat luar sana rami yang bermasalah whitehead dan blackhead ni. Ada yang tahap bila picit keluar putih-putih macam nasi dan berbau "cheese"! Memang menyampah kalau ada dua sekawan ni.

Baunya je buat rasa tak selesa. Apatah lagi kita yang tengok ni rasa geli. Hahaha...

So here Skincare yang mampu untuk korang miliki tanpa perlu ragu-ragu mahupun curiga. Lets Cekidaut!




Anda yang ada masalah whitehead dan blackhead yang dah bertahun-tahun lamanya, pernah tak terfikir kenapa whitehead/blackhead kat muka tu susah sangat nak hilang?


So, Nini nak share satu jalan penyelesaian untuk masalah whitehead dan blackhead korang yang inshaaAllah akan hilang. Yang penting rajin dan konsisten!


Punca-punca Terjadinya Whitehead dan Blackhead


Masalah liang pori muka tersumbat adalah punca utama yang menyebabkan whitehead dan blackhead tak pandai hilang.

Apa punca utama liang pori muka tersumbat?


  • Muka cuci tak bersih
  • Pencemaran daripada persekitaran seperti asap kenderaan dan habuk di udara.
  • Penggunaan Skincare yang salah.
  • Make Up/Bedak/Foundation.
  • Peluh dan Kulit muka berminyak.
  • Sel-sel kulit mati yang terkumpul terlalu banyak.


Jadi sekarang kita dah tahu punca whitehead dan blackhead, so apa Set Duo Youth Skincare boleh tolong?

Set DUO Youth Skincare

Terdapat 2 item di dalam Set DUO Youth Skincare ni.


  • Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Muka)
  • Perfecting Skin Toner (Toner)



Luminous Gel Oil Cleanser




Pencuci muka YOUTH ini adalah pencuci muka 3 dalam 1. Ia tidak berbuih maksudnya tidak mempunyai sabun dan pHnya seimbang.

Kebanyakan pencuci muka yang ada di pasaran mempunyai sabun dan ia adalah salah satu punca pH kulit muka kita jadi tak seimbang. Bila pH tak seimbang, itu yang menyebabkan kulit muka jadi terlalu kering atau menjadi lebih berminyak.

Pencuci muka Youth Skincare ini diperbuat daripada gabungan campuran vitamin yang dipaten*, polifenol (seperti yang ada dalam Vivix Shaklee) serta Alga.

Campuran Vitamin Yang Dipaten – memberikan nutrisi kepada kulit agar menjadi lebih kuat untuk melawan radikal bebas (habuk dan asap pencemaran) yang sangat halus dan kotoran (daripada mekap dan kulit berminyak) yang biasanya menjadi penyebab kulit mudah rosak seterusnya menyebabkan Whitehead dan Blackhead.

Polifenol daripada Muscadine Grape – bertujuan untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel-sel kulit muka. Semakin kuat DNA sel kulit muka, semakin susah whitehead nak jadi.

Dalam masa yang sama, ia turut menghalang kerosakan KOLAGEN dan ELASTIN.

Jika kolagen dan elastin di kulit muka musnah dan rosak, kulit kita mudah menjadi tua dan garis-garis halus di muka jadi lebih ketara.

Ekstrak Alga Hijau – berfungsi untuk menyuci, menghaluskan dan melembutkan kulit muka. Jadi tidak hairanlah, selepas menggunakan YOUTH Skincare, kulit muka kakda jadi lembuutt je. Biji kat dalam lapisan kulit pun dah tak rasa lagi dah.


Bahan-bahan Utama YOUTH Skincare

Perfecting Skin Toner 

Toner YOUTH memang istimewa lain daripada yang lain.


Kebanyakan pencuci muka dan toner yang ada dipasaran mungkin boleh bersihkan kotoran tapi tak mampu nak hilangkan sel-sel kulit mati sampai betul-betul bersih tau.

Pakai la make up remover pun, pastu pencuci yang ada buih yang banyak ataupun yang jenis ada pasir-pasir halus tu, tak sama dengan kesan yang kita akan dapat daripada Toner Youth ni.



Perfecting Skin Toner daripada YOUTH SKINCARE ni fungsi dia adalah untuk bebaskan kulit muka kita daripada sel-sel kulit kusam ataupun biasanya kita sebut sebagai sel-sel kulit mati.

Selain tu, ia juga akan pastikan liang pori kita betul-betul bersih daripada kotoran-kotoran lain yang berpunca daripada udara yang kotor, mekap dan kulit berminyak.

Bukan setakat membersih secara luar biasa, malah toner youth ni akan turut menghidrat (mengelakkan kulit menjadi kering) dan membekalkan nutrisi kepada kulit muka kita.

Perfecting Skin Toner Youth ini diperbuat daripada Vital Repair+® (campuran vitamin penting), polifenol daripada Muscadine Grape Extract, Alga Hijau dan bahan-bahan botanikal yang dipaten untuk kulit jadi berseri.

Muscadine Grape dan Alga Hijau juga terdapat di dalam pencuci muka youth ni.

Vital Repair+® – campuran antioksida dan vitamin-vitamin penting yang bertujuan untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Kulit muka yang sihat dan dilindungi oleh khasiat antioksida tidak mudah rosak sekaligus mengelakkan terjadinya blackhead (blackhead terjadi di liang pori yang bersaiz besar yang tersumbat dan menjadi hitam kerana teroksida dengan udara). Campuran antioksida akan mengelakkan terjadinya blackhead.


(TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE FULLSET)

Lagi Testimoni Bergambar Youth Skincare Disini.

Kelebihan YOUTH Skincare 

✅ 100% Vegan. Berasaskan Tumbuhan.

✅ 100% wanita yang diuji dibuktikan secara Klinikal mempunyai kulit yang lebih muda selepas menggunakan YOUTH.

✅ 2/3 daripada wanita yang menggunakan YOUTH telah mengubah usia kulit (Skin Age) mereka kepada sedekad lebih muda. (10 years younger!)


✅ Bebas daripada lebih 1500 bahan kimia berbahaya antaranya seperti;
– SLS
– Paraben
– Merkuri
– Peluntur
– Hydroquinone
– Talkum
– Toluene
– Paraffin
– Benzofenon


Siapa yang WAJIB Menggunakan YOUTH?

❤ Mempunyai Jenis Kulit Sensitive
❤ Penting kan produk bebas bahan kimia berbahaya.
❤ Gemarkan produk berasaskan 100% Tumbuhan.
❤ Skincare HALAL.
❤ Selamat untuk semua jenis kulit.



(TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE FULLSET)

YOUTH bantu atasi masalah ini:

❤ Masalah Jeragat Degil (Berpuluh tahun)
❤ Jerawat
❤ Whitehead & Blackhead
❤ Tona tidak sekata
❤ Kulit kusam, kerind dan tua
❤ Kulit kendur (sagging)
❤ Kulit tidak anjal

Pertanyaan/Order
Set Basic DUO Youth Skincare ini berharga RM393.75, tahan 5 hingga ke 6 bulan. Which is cost sebulan sekitar RM65 sahaja. Sangat jimat dah untuk produk yang terbukti berkesan untuk mengurangkan whitehead dan blakchead, bebas lebih daripada 1500 bahan kimia berbahaya dan clinically tested.

Beli Youth Set Duo secara Online atau klik di sini

Nini Yamino | 010-8227403 
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013
(Pengguna Fullset YOUTH SKINCARE Sejak Ogos 2018)

Youth Shaklee Skincare Produk Penjagaan Muka Selamat Dan Berkesan

Youth Shaklee Skincare Produk Penjagaan Muka Selamat Dan Berkesan

Nini adalah antara Walking Testimony which is dah guna dah Youth ni. To be honest memang Youth ni sangat la BEST! Ianya moist, mudah serap dan yang paling best sebab hasilnya Terbukti Secara Klinikal tau, bukan self-claim semata-mata okay.


Okay meh Nini nak share kenapa anda kena tukar skincare anda kepada YOUTH Skincare ni.


Apa Beza YOUTH dan Skincare lain di pasaran?

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu, fuhhh.. sampai detail macam tu hokey.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

▪Kedutan dan garis-garis halus
▪Saiz pori-pori
▪Tona kulit
▪Kelembutan kulit
▪Tekstur kulit
▪Pigmentasi
▪Seri kulit
▪Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.



skincare-untuk-kulit-sensitif-youth-shaklee
Hasil daripada Kajian Klinikal yang dijalankan.

Apa Istimewanya rangkaian penjagaan wajah YOUTH?

1. Produk YOUTH 100% vegan (boleh kira dengan jari hanya beberapa produk skincare Vegan saja di Malaysia ni kan)

2. Cruelty Free (Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan)

3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya

4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa




Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?
Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ni adalah;-

1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
3. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
4. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.


Apa Produk yang ada dalam Set Skincare YOUTH ni?

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH ni iaitu:-


  • Luminous Gel Oil Cleanser sebagai  pencuci muka
  • Perfecting Skin Toner sebagai tone
  • Youth Activating Serum sebagai serum 
  • Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
  • Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
  • Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan




Rangkaian YOUTH Skincare Set Shaklee yang lengkap.


1. Luminous Gel Oil Cleanser adalah pencuci muka + makeup remover YOUTH. Ia berfungsi untuk polish, purify dan prepare kulit agar lebih glowing. Nini suka pencuci muka ni sebab ia tidak berbuih berbanding pencuci muka Nutriwhite. 



2. Perfecting Skin Toner YOUTH yang berfungsi untuk menanggalkan kulit mati, menghidratkan kulit serta menyihatkan kulit agar lebih glowing.


3. YOUTH Activating Serum bertindak aktif 10x ganda untuk memperbaharui dan meremajakan agar kulit sentiasa kelihatan muda.


4. Advanced Renewal Night Cream berfungsi untuk menyokong pembaharuan sel kulit agar kulit sentiasa kelihatan muda, halus, dan bercahaya.


5. Radiance C + E berfungsi untuk mencerahkan dan mengurangkan garisan-garisan halus serta tanda-tanda penuaan seperti jeragat dan membaiki tekstur kulit dan tona kulit secara keseluruhan.


6. AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.




Apa yang Nini suka tentang Youth  ni adalah,
  • Packaging YOUTH: Berbeza dengan Nutriwhite, botol-botol YOUTH nampak lebih sophisticated dengan teknologi “bebas penutup” untuk Pencuci Muka dan Serum. Yang mana hanya perlu putar dan picit. Tak perlu risau  penutup hilang or terjatuh bagai... untuk  moisturiser, YOUTH berbentuk tube manakala Nutriwhite dulu dalam bentuk pump. Yang lain sama ja seperti Nutriwhite.



  • Bau-bauan: Jika Nutriwhite bagaikan tiada bau/pewangi, YOUTH pula berbeza. YOUTH kaya dengan bau-bauan natural kerana menggunakan ala-ala Essential Oil seperti Clove Leaf Oil, Citrus Limon Peel Oil, Coriander Fruit Oil, Cananga Odorata Flower Oil dan banyak lagi. So kalau biasa menggunakan produk natural tu memang familiar la dengan bau-bauan ni. Baunya sangat refreshing!



  • Kuantiti produk: Untuk kuantiti pula, toner YOUTH dan Night Cream lebih banyak berbanding Nutriwhite. Manakala pencuci muka YOUTH pula kurang 25ml daripada Nutriwhite. Untuk serum dan uv protection, kuantiti adalah sama.



  • SPF Sunblock / UV Protection: Ini satu perbezaan yang amat ketara untuk Subblock YOUTH dan Nutriwhite iaitu YOUTH mempunyai SPF50 manakala Nutriwhite hanya SPF15.



  • Kesesuaian Kulit: Jika Nutriwhite direka khas buat kulit normal, YOUTH pula direka khas buat semua jenis kulit dan fokusnya untuk look younger longer.


Secara overall YOUTH nampak jauh mendahului Nutriwhite dari segi kualiti, kuantiti dan keberkesanan. Penambahan produk seperti Radiance C+E, dan Activating BB Cream (akan masuk kemudian) menjadikan YOUTH satu pelaburan yang berbaloi untuk semua peringkat umur.

Testimonial YOUTH Skincare

Oleh kerana orang US yang guna dulu Youth ni, so Nini nak share beberapa testimoni diorang after guna Youth Skincare


Boleh lihat JERAGAT semakin pudar berbanding sebelumnya.



Boleh lihat GARISAN HALUS di dahi semakin hilang.



Garisan penuaan semakin pudar dan tona kulit semakin sekata.

Hubungi Nini untuk info lanjut untuk dapatkan Youth Set atau boleh dibeli secara loose. So, kalau rasa muka dah naik kedut banyak, jeragat banyak, meh la kita try produk skincare terbaru ni ya. InsyaAllah berkesan dan boleh nampak lebih muda lepas ni, hihi…

Jumpa lagi di entry akan datang. Cari Nini tau kalau nak try YOUTH ni. Take care!


Hubungi Nini di talian 0108227403 atau Klik sini untuk dapatkan Youth Skincare anda 😘

Sumber : Shaklee Malaysia, Aya Calo

Buat 4 Perkara Yang Ini Kalau Anda Nak Hilang Berat Badan

Buat 4 Perkara Yang Ini Kalau Anda Nak Hilang Berat Badan


Mana ada wanita yang nak gemuk kan? Secara fitrah, mesti nak tubuh yang langsing, berat badan ideal dan jauh dari masalah 'montel'. Tapi dah macam-macam cara buat nampak tak berkesan tu yang jadi kes redha je. Lagi-lagi kalau pasangan anda tu jenis yang tak kisah tentang berat badan.

Badan size XXL ni bukanlah sebab kuat makan dan tak bersenam dan juga tak berdiet tapi ada sebab faktor genetik juga. Antara sebab- sebab lain adalah :

1.     Suka Bangun Lambat

Lagi melampau dah la bangun lambat, bangun tidur je terus makan dengan tak mandi. Mana la badan naik bagai dipam-pam. Banyak kajian menyatakan mandi awal pagi sebelum subuh buatbtubuh badan bebas dari penyakit kolesterol, malah membantu buang lemak yang bersarang dalam badan yang jadi punca kegemukan.

2.     Tekanan

Stress pun boleh buat makan banyak. Tanpa sedar makan dengan banyak atas tiket alasan lapar. Padahal tengah stress. Setiap jam menguyah je sebab over thinking. Lepas tu tidur pulak. Bila tengok TV ada pulak jajan kan tangan konon nak buat kunyah-kunyah  tapi tu la punca badan naik cepat.

Ingat! Stress bukan hanya penyebab gemuk, tapi boleh buat kurus juga sebab tak jaga makan dan minum. Jadi sila kawal stres anda.

3.     Pengaruh Ubat

Ambil ubat macam-macam pun ada kesannya. Ingat nak kontrol elak anak ramai dan nak cantik tapi dalak masa yang sama ternaik berat badan pula. Cara gemuk ni la paling tak sihat. Ada kajian mengatakan makan pelbagai ubat boleh naikkan selera makan. Tak sedar tau-tau dah gemuk.

SALAH SATU FAKTOR YANG BERKAITAN PRIHAL WANITA ADALAH...

4.     Menopause

Bila masuk fasa menopaus badan tidak akan selincah dulu. Prosea metabolisme tubuh akan lambat dan sistem hormon semakin berubah. Masa ni la nafsu makan akan bertambah dan tubuh mengalami perubahan. Salah satunya bentuk badan semakin 'COMEL'

Pastikan Jaga Cara Pengambilan Makanan

Bukan mudah menyediakan makanan seimbang, sihat untuk badan dan yang penting dapat menghindari penyakit yang memudaratkan. Lebih-lebih lagi pemakanan tak seimbang boleh jadi penyumbang terbesar kepada masalah kegemukan.

Pengambilan makanan yang tinggi kalori lebih dari keperluan badan juga jadi punca masalah ini.

1.     Tolong buang lemak daging dan kulit ayam

Ada orang takut makaj ayam sebab risau banyak sangat lemak. Padahal anda boleh menghindari dengan cara pengolahan yang baik. Antaranya membuang lemak dan kulit ayam sebelum dimasak. Cara merebus dan memanggang juga dapat mengurangkan lemak.

2.     Basuh dahulu buah dan sayur segar sebelum dimakan

Elakkan merendam buah-buahan dan sayur-sayuran, sebaliknya gunakan air yang mengalir bagi mengurangkan pencemaran makanan. Ini kerana bahan mentah termasuk air dan ais boleh tercemar oleh bakteria dan bahan kimia berbahaya.

3.     Jangan kedekut (kecil) potong sayur dan buah

Ini akan membuatkan sayur itu cepat masak dan boleh menghilangkan khasiat makanan itu.

4.    Kekalkan khasiat ubi kentabg dan keledek

Khasiat ubi kentang dan keledek akan lebih terjamin apabila anda masak bersama kulit. Pastikan basuh bersih terlebih dahulu sebelum memasaknya.

5.     Pastikan air mendidih dan minyak panas sebelum mengggoreng

Jika anda masak sayuran berdaun hijau dengan minyak atau air yang tidak terlalu panas, ia akan mengubah warna dan bentuk sayuran.

6.     Kurangkan garam, gula dan bahan pengawet

Gunakan bahan semulajadi untuk menambah rasa masakan. Ini lebih selamat dan terjamin dari segi kesihatan tanpa bahan-bahan pengawet atau penambah rasa.

7.     Tak payah ulang banyak kali guna minyak masak sama

Minyak masak yang digunakan berulang-ulang menjadikan tahap kelikatan hidrokarbon di dalamnya meningkat dan menyebabkan salur arteri tersumbat. Mak-mak kena rancang hidangan bagi memastikan keluarga tersayang sentiasa mengambil makanan seimbang dan berkhasiat. Banyakkan hidangan yang dimasak menggunakan cara seperti panggang, rebus, kukus, bakar dan kurangkan makanan yang digoreng.

Jenis Senaman Patut Dibuat

Lari 100m
Jumping jack 20 kali
Squat 20 kali
High knees 20( each side)
Lunges 20 ( each side)

Sila ulang benda yang sama 5 set dan set masa anda.

Haaa... Macam mana akak kita hari ni, dah mulakan diet yang betul? Harap dengan penjagaan pola pemakanan, tidur yang cukup dab betulkan balik perkara di atas akan membantu anda dapat tubuh yang ramping dan sihat cara mudah.

Kredit  : Mingguan Wanita
7 Manfaat Luar Biasa Zink

7 Manfaat Luar Biasa Zink

Sesetengah  orang menggelarkan mineral lelaki macho manakala ada juga yang menggelarkannya sebagai nutrient yang amat bagus untuk sel atau meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

Tidak kira apa juga gelarannya zink adalah mineral yang mujarab yang memberikan banyak manfaat kesihatan.


1. Meningkatkan Kesihatan Imun

Penyelidik mendapati bahawa zink  mengawal keradangan.


-memendekkan tempoh  selsema biasa.
-memberi sokongan imun dan mengaktifkan sel-sel imun supaya berfungsi secara optimun.

2. Rambut Kuat dan Berkilat

Zink penting untuk pertumbuhan sel, menyokong sel yang sihat untuk prestasi badan yang optimum.

-menyokong struktur rambut yang lebij kuat dan folikel rambut yang lebih sihat.
-meningkatkan pertumbuhan rambut

3. Kulit Cantik Berseri

Sifat anti radang zink membantu mencegah radang dan meningkatkan pembaharuan sel, mempercepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat.

-mengawal jerawat dab melegakan radang kulit untuk kulit sihat dan berseri.

4. Permulaan Sihat, Keluarga Sihat

Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.


- dikalangan wanita, zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal untuk membantu pergerakan telur menuju rahim untuk proses penempelan.
- untuk lelaki zink membantu meningkatkan jumlah sperma dan memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sperma.

5. Meningkatkan Memori dan Pembelajaran 


Hipokampus, Pusat memori dan pembelajaran otak, mempunyai tahap zink yang tinggi.
✅ Meningkatkan komunikasi antara neuron untuk memproses maklumat yang lebih cekap.
✅ Melindungi saraf dab tisu otak.

6. Meningkatkan Tenaga dan Stamina

Zink membantu menukarkan makanan menjadi tenaga secara optimun supaya anda mempunyai tenaga untuk menjalani hari anda.

-meningkatkan prestasi sukan.
-menggalakkan kekuatan dan ketahanan otot yang lebih baik.

7. Mempercepatkan Penyembuhan Luka

Zink memainkan peranan penting dalam fungsi imun, melawan jangkitan dan membantu dalam penghasilan tisu baru dan mengelakkan jangkitan pada luka.

-mengekalkan keutuhan dan struktur kulit
-menghasilkan protein dan kolagen untuk menyembuhkan luka
-memainkan peranan penting untuk pembekuan darah.


Adakah anda Kekurangan Zink?


Adakah anda mengalami mana-mana gejala ini? Ambil kuiz ini untuk mengetahui sama ada anda memerlukan zink untuk meningkatkan kesihatan. Klik dalam kotak untuk setiap pernyataan yang berkeonaan dengan anda.
  •  Saya selalu mendapat demam dan selesema.
  •  Saya terdedah kepada jerawat di usia dewasa.
  •  Saya mengalami kehilangan rasa atau bau.
  •  Saya mengalami kehilangan selera makan.
  •  Luka saya lambat sembuh.
  •  Saya mengalami cirit-birit yang kerap.
  •  Saya mempunyai keinginan seks yang rendah.
  •  Saya mempunyai sejarah bilangan sperma yang rendah.
  •  Saya mempunyai bintik putih di kuku saya.
  •  Saya mempunyai lebih banyak tompok botak di kepala saya.

Menanda 3 atau lebih kotak menunjukkan kemungkinan kekurangan zink. Ketahui tahap zink anda dan tingkatkan pengambilan anda sekarang!

 Klik untuk order


Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID : 1232357 )

SMS/WHATSAPP 0108227403



“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 1232357 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”


Individu Yang Perlukan Zinc Plus Shaklee

Individu Yang Perlukan Zinc Plus Shaklee



Kalau dahulu namanya Zinc Complex now terhasil formulasi baru iaitu Zinc Plus. Dengan ciri-ciri yang berasaskan tumbuhan dan proses fermentasi glukosa dari jagung, Zinc Plus Shaklee membekalkan 100% keperluan zinc harian yang diperlukan tubuh manusia.

Kadar penyerapan zinc gluconate yang digunakan Shaklee sangat tinggi,  menjadikan ia antara suplimen zinc yang digemari ramai.


 "Siapa yang perlu amalkan Zinc?"

Zinc merupakan mineral surih penting yang diperlukan tubuh badan seseorang. Terdapat 5 orang yang utama dan perlu jadikan suplimen zinc dalam diet harian mereka iaitu :

1. Mereka yang selalu berdiet dan pengamal diet jenis vegan / vegetarian



Diet extreme dan diet vegan menjanjikan kurang hidangan daging. Sayur sahaja tidak cukup dalam membekalkan zinc. Dan bagi diet extreme sudah tentu pengambilan makanan adalah terhad dan kurang bernutrisi.

2. Mereka yang mahukan lebih tenaga dan stamina



Mereka yang bekerja kuat dan memerlukan tenaga serta stamina setiap hari disarankan mengamalkan zinc dari Shaklee ini. Semakin kuat bekerja, tubuh akan merembeskan lebih banyak zinc. Dan disebabkan tubuh tidak dapat hasilkan serta simpan zinc, maka menjadi kewajipan untuk sentiasa top-up zinc dalam badan kita setiap hari.

3. Pasangan yang sedang berusaha mendapatkan anak / zuriat





Zinc Plus sangat sinonim dengan suami dan isteri yang dalam proses trying to conceive (TTC). Ia membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma bagi suami serta mengawal aturan fungsi hormon isteri dalam penghasilan ovum matang.

4. Sesiapa yang mahu mengekalkan kesihatan minda dan daya tumpu


Zinc membantu dan terlibat dalam proses penghantaran dan kerja-kerja neuron di otak manusia. Ia membantu meningkatkan daya tumpu dan kognitif serta minda seseorang. Selain itu, pengambilan zinc akan mengatasi masalah yang berkaitan dengan minda dan usia seperti nyanyuk.

5. Mereka yang mempunyai rambut dan kuku rapuh




Zinc diperlukan dalam memastikan pertumbuhan sel dan folikel rambut dan kuku berjalan lancar dan baik. Zinc boleh membantu melebatkan rambut dan mencantikkan kuku kita.

"Saya nak order Zinc Plus Shaklee ni, macam mana ya?"

Anda boleh WASAP SEKARANG  untuk order Zinc Plus. COD Shaklee di Kuching disediakan dan Pos ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma disediakan khas untuk pelanggan Nini




I am back after long holiday 😁

I am back after long holiday 😁

Kembali menulis setelah sekian lama 'bercuti'. Hehehe. Alhamdulillah niat nak berblog semula Allah perkenan. Dulu masa zaman UPM rajin berblog. Atas hasutan kawan a.k.a upline lama maka berblog la. Best gak blogging ni sebenarnya. Then stop menulis bila balik kampung. Tau Pontian? Pontian Johor kampung halaman. Lebih spesifik Parit Selangor memang line internet lembap tahap SLOTH. Grrrr. Awak pakai la line apa pun. Memang gitu jela di takuk lama..
1st time jejak kaki di Aeon Kuching 🌹 

Bila pindah ke Kuching keinginan berblog makin membara. Lagi-lagi la bekas side line ku si Ziana Eunos ni 'meracun'. Racun demi racun yang disembur maka terhasil lah kembali penulisan 'syok sendiri' dari jari jemari Sally. Ehh sorry.. Jari jemari Nini ya 😎. Bukan Abang Sally Upin Ipin.

Tau tak nak dapatkan blog ni balik makan duit gak la. Alah tapi bape seng je. Sebab dapat servis thorbaik dari blogger yang namanya Mairasah. And nak dapatkan blog ni, aku pau duit suami sebenarnyaπŸ˜…. Sebenarnya nak sorok-sorok. Segan la mintak duit orang ni walaupun bukan orang lain.

"Nak buat apa duit?"

"Adalahhh" balas aku.

" u macam ni la kan dengan i pun nak rahsia"

Air mata dah bergenang ni. Nak kata segan macam bangang. Nak kata sedih macam ape kebenda ko ni Nini ha!

Dia lebih pada sebak.

Suami hulur note dua puluh. Kat handbag aku ada la dalam RM 100. 00. Jadila dari takde. Hehehe

Cepat-cepat aku peluk incik suami.

 Nangis.

Suami tanya "kenapa nangis? Terharu ke?“

Eh soalan kauuu. Perlu ke tanya. Getus aku dalam hati.
Struggled with babies. Hahaha

Okay tutup cerita drama tadi. Aku pergi bank in, then transfer. SETTLE!

So now menunggu lagi untuk cantikkan HEADER blog biar helok la sikit. And antara sebab aku kembali berblogging ni adalah untuk aktif dalam Shaklee. Sebelum ni fokus pada Sosial Networking semata-mata. Now nak kembangkan lagi. Mana tau usaha yang kecil ni Allah pandang kan. Sesungguhnya seorang Nini bukan jenis mudah menyerah kalah.

Alang-alang ada Diploma biar ada Degree
Alang-alang duduk rumah biar boleh goyang kaki. Hahaha

Goyang kaki ni maksudnya buat kerja la dari rumah. Boleh jaga anak. Boleh layan customer semua.

So please doakan yang terbaik untuk diriku. Mudah-mudah Allah permudahkan jalan-jalanku untuk berniaga.Sahaja aku berniaga kerana Allah Taala. Amin



Hi Assalamualaikum. Nama saya Noratini Jaminon berumur 32 tahun berasal dari Johor dan sekarang menetap ni Kuching Sarawak. Saya seorang Shaklee Independent Distributor Malaysia. Bergerak secara aktif dari tahun 2013 lagi. Untuk anda yang berminat nak dapatkan PRODUK SHAKLEE dan PENDAFTARAN KEAHLIAN boleh whatsapp Nini 0108227403 ☑
Megados Alfafa Shaklee

Megados Alfafa Shaklee


Kisah alfafa shaklee..sebelum ni cuba buat megados alfafa..sekali baru hari ke 2 dah kena ulser! Mega ulser kena! Lepas tu stop untuk seminggu baru okey...tandanya badan ai berasid la dok naik pelik2 penyakit... then malam tadi ambik 10 biji terus alfafa balik...harini seharian lawas...alhamdulillah...paling suke bila ambik alfafa ni x payah da risau peluh berbau...yang perlu risau kena minum air kosong banyak ye...harga pun mampu milik...

Manfaat alfafa yang lain:

-Mencegah bau badan dan nafas berbau 
-mmg terbukti berkesan setelah 2 minggu makan 8 biji setiap hari. No more deodorant.


-Masalah keputihan pun boleh berkurang dengan Alfalfa.
Tapi yg paling best, no more deodorant! X payah risau badan berbaui atau mulut berbau
Alhamdulillah, Alfalfa mmg best!


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)



sekiranya anda seorang ibu, memang wajib kita berikan yang terbaik untuk si manja anda... ini ada adalah suplemen persedian... bukan ubat magic untuk anak anda 100% sihat tanpa dijangkiti sebarang penyakit, jadilah ibu bapa yang bijak dengan sediakan bekalan nutrisi yang sangat kanak2 comel ni perlukan,, jangan dok bagi jajan2, cemil2an entah ape2,,, mentang2 murah, sedapp main sumbattt je ke nak tu, kesiann dia kan... nanti nutrisi tak cukup. jangan pelik kalau anak anda ada masalah gigi rosak, masalah kulit, selalu demam... dari anda habiskan kos rawatan hospital yang tinggi setiap bulan, apa kata anda cuba SET KANAK2 SHAKLEE ni. lebih selamat lebih sihat

Omega Guard
  • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
  • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

“Info tambahan yang kita perlu tahu :  Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”

Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua



 Chewable Vita-C 



Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
jadi pilihan di tangan anda, anak sihat keluarga pun bahagia kann :)

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

NiniBizShop © . Designed by MaisarahSidi.com