Vivix Shaklee Berjaya Menyembuhkan Penyakit Kritikal

Vivix Shaklee Berjaya Menyembuhkan Penyakit Kritikal

Apa kandungan Vivix ni?

1- Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3- Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4- Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.


TESTIMONI DARI PENGGUNA







PERKONGSIAN PENGGUNA GENKIMOMMA

Pagi tadi saya mendapat panggilan telefon dari seorang customer baru, yang bertanyakan tentang Shaklee Vivix. Sebenarnya Mr. X menghubungi saya bagi pihak ibunya, yang ingin mencari produk Vivix ini untuk suaminya (ayah kepada Mr. X). Ayah beliau mempunyai masalah buah pinggang yang agak kronik sehingga menyebabkan bengkak yang teruk di bahagian perut. Masih boleh berkumuh seperti biasa, namun bahagian dalaman buah pinggang agak teruk sehingga doktor menyarankan untuk menjalani beberapa siri pembedahan.

Kalau boleh mereka sekeluarga ingin mengelaknya kerana faham-fahamlah, untuk isu sebegini bukan sekadar akan berakhir dengan pembedahan begitu sahaja. Pelbagai rawatan susulan diperlukan. Jadi, sebagai inisiatif mereka mencari rawatan alternatif, dan ibu Mr. X mendapat tahu mengenai Vivix, dan meminta anaknya mencari Vivix nie.

Mr. X ingin mengetahui apakah sebenarnya produk Vivix ini, khasiatnya, asal usulnya dan lain-lain lagi. Alhamdulillah, beliau nampaknya berpuas hati dengan penerangan dari saya. Semoga apa yang saya kongsikan sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada semua.

Selesai menjawab panggilan, teringat mengenai kiriman e-mail dari salah seorang pembaca GenkiMomma (bukan customer ya) tahun lepas. Ya Allah, hampir setahun berlalu dan saya terlupa untuk kongsikan email nya dengan kalian. Maka cepat-cepat saya search mailbox. Alhamdulillah, masih di dalam simpanan. Jadi, sebelum saya terlupa lagi, ingin benar saya kongsikan dengan kalian.

Email ini saya terima Raya tahun lepas, dan hanya apabila menghampiri Syawal tahun ini baru saya berkesempatan untuk kongsikannya dengan anda…

Salam,

Saya Enie dari Kajang. Jumpa your website once google cari info pasal Vivix. Tau pasal product ni from ofismate yang dengar citer i pasal my fren yg tgh kritikal kat HKL now, lebih kurang sama dgn uncle dia b4.

Nama Shaklee ni dah lama tau, tapi tak penah cuba.

At the moment my fren baru pindah dari ICU ke wad biasa. Mula2 dia komplen migraine. Seminggu sblm raya. Raya pertama dia dah tak kenal org, hanya pandang, tak bercakap, tak nak mkn. 3rd raya dia dah tak boleh jalan, pakai pampers. 4th raya baru family dia bawak gi hospital.. he’s only 28 yrs old..

Doc buat ct scan dan nampak ‘benda’ mcm cincin kat belakang kepala sebelah kiri, tapi x blh confirm ape ke bendanye.. after few days buat MRI pulak, pun x dpt satu confirmation – to us la sb tanya sakit apa from his family, kata jangkitan kuman kat otak.

Situation getting worse. Lepas MRI, dia demam panas. Tak blh mkn, so masuk susu tru tiub kat hidung. A day after that ubat yg masuk smua dimuntahkan keluar, even tru tiub kencing pun keluar benda yg sama. Mcm body dia reject semua benda yg masuk.

Ptgnya dia sesak nafas, dipindahkan ke ICU + guna alat bantuan pernafasan. 2 hari dalam ICU, doc decide tebuk leher utk mudahkan pernafasan + elak kuman merebak cepat. 3rd day dia pindah semula wad biasa. Keadaan mcm separa koma til today.

Doc kata ada 3 jenis kuman dlm badan dia. Tibi, meningitis & a virus dh ada kat paru2(probably dpt sepjg hampir 2 mgu dlm wad). Immune system badan dia mmg dah lemah, of coz kan..

Hasil borak2 dgn mbr ofis la dpt tau pakcik dia pun mcm sama kes. Dia bgtau someone propose Vivix ni & ada improvement. Pakcik dia 3 bln dlm wad dgn keadaan separa koma jugak. Semua ingat thats it, tapi alhamdulillah sampai sekarang ok, sihat walafiat semula.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian ,sila hubungi saya di nombor 0108227403, FB: https://www.facebook.com/nini.yamino

Masalah Batu Karang dan Shaklee

Masalah Batu Karang dan Shaklee

PENYAKIT BATU KARANG DAN SUPPLEMENT SHAKLEE  


1. Simptom :

> Sakit pinggang / belakang
> Kencing Berdarah
> Demam menggigil
> Muntah2
> Air kencing keruh / bau busuk
> Sakit ketika buang air kecil

2. Boleh terjadi di :

> Buah pinggang
> Hempedu

3. Jenis batu karang di buah pinggang

> Kalsium
> Strurite : infeksi di saluran kencing
> Asid urik
> Crytime : penyakit keturunan

4. Jenis batu karang di hempedu

> Kolesterol
> Pigmen : banyak bilirubin dalam hempedu

5. Cara Mengatasi

> Minum air masak 8-12 gelas sehari

> Mengurangkan pengambilan daging (daging meninggikan asid urik)

> Kekurangan vitamin B6 dan potassium menyebabkan pembentukan batu karang. Makanan seperti barli, kentang, keledek, berasaskan tepung gandum, bunga kubis dan pisang mengatasi masalah kekurangan ini.

> Elakkan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, lobak merah, daging, strawberi, koko, coklat dan teh.

> Kurangkan pengambilan garam dan gula, termasuk ikan masin, jeruk dan coklat.

> Banyak makan sayur-sayuran dan buah-buahan kaya serat.

>Kurangkan sumber protein haiwan, sebaliknya gantikan dengan protein tumbuh-tumbuhan.

> Kurangkan minum kopi, teh dan alkohol.


6. SUPPLEMENTS SHAKLEE YANG DICADANGKAN :
[1] ALFALFA

> Mengurangkan keradangan akibat batu karang

[2] B-COMPLEX

> Menampung B6 dalam badan - mengurangkan oksalat (garam mineral yang membentuk batu karang)

[3] VITAMIN C

> Membantu penyembuhan dalaman
> Mengasidkan urin - Batu karang tidak terhasil dalam urin berasid.

[4] LECITHIN

Membakar lemak yang berlebihan yang mendorong pembentukan batu karang.

[5] OSTEMATRIX

> Mengandungi magnesium yang mengurangkan oksalat (garam) & mencegah pembentukan batu karang

> Ada magnisium dan vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium dengan sempurna

[6] ESP

> Sebagai pengganti protein haiwan dan bebas kolesterol


Untuk info lebih lanjut boleh pm, sms atau call 0108227403

fb: www.facebook.com/nini.yamino


Noratini Jaminon


SID:928022



Kebaikan Shaklee CoQ Health Plus

Kebaikan Shaklee CoQ Health Plus

Apa hebatnya Shaklee CoQ Health Plus ? 


♥untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQHealth Plus , anda perlu memakan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli

♥Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula Vitamin E , untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel tubuh

♥Ekstrak teh hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah & jantung)


♥Berasal dari sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai, sumbernya telah diuji & diyakini ramai secara meluas 


♥Tanpa gluten, mengapa??




Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop


“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”


Vitamin C Shaklee Adalah yang Terbaik

Vitamin C Shaklee Adalah yang Terbaik

Sustained Release Vitamin C telah kembali!!!



Fungsi vita-C ini adalah:

  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

  • Vitamin C Shaklee, adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.

    Dapatkan vitamin C Shaklee dengan harga istimewa. Hubungi saya!




    Noratini Jaminon
    Shaklee Independent Distributor [ID:928022]
    sms/call: 0108227403
    Anak Sihat dan Pintar Bersama Shaklee

    Anak Sihat dan Pintar Bersama Shaklee




    FAKTA MENARIK TENTANG MEAL SHAKES:

     Nutrisi Lengkap
    Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif.
     Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
    Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.


     Untuk Pembesaran
    Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. Jadi, ianya sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak.
     Anti-oksida
    Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

    Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.


     Pemulihan Kulit
    Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

    Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.


    Detox
    Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

    Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
    Rasa yang lazat digemari semua peringkat umur samada tua dan muda. Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang perlu untuk badan,tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.


    FAKTA MENARIK TENTANG OMEGA GUARD:


     Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu di ambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, si kecil memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri.


    Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu. Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal. Selain itu, contoh Omega – 3 yang lain ialah seperti EPA (Eicosapentanoic asid) dan DHA (Docosahexanoic asid). Jika dilihat pada label pemakanan, kita akan lebih mudah mendapati kandungan DHA terutamanya pada produk susu kanak-kanak. Hal ini kerana kandungan berkenaan amat penting dalam pembentukan otak kanak-kanak.


    Omega - 3 dan 6 juga turut menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara salah satu bahan yang terdapat di dalam kumpulan eicosanoids adalah prostaglandins. Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan manusia. Di dalam buku “Omega 3 oils – A practical guide” turut menyediakan maklumat penting mengenai peranan prostaglandins antaranya seperti:

    • Sistem imun badan –terutamanya di dalam tindak balas alergik.
    • Sistem pencernaan – mengawalatur sistem pencernaan perut.
    • Membaik pulih sel – pembentukan sel-sel baru.
    • Suhu badan – Memastikan suhu badan manusia normal.
    • Tekanan bendalir – pada bahagian mata dan telinga.


    Noratini Jaminon [Nini]
    Shaklee Independent Distributor [ID No 928022]
    0108227403
    KEBAIKAN B- COMPLEX SHAKLEE

    KEBAIKAN B- COMPLEX SHAKLEE


    B complex shaklee yg lengkap dgn asid folic

    1. B1 (thiamin)
    2. B2 (riboflovin)
    3. B3 (niacin)
    4. B5
    5. B6 (pyridoxine)
    6. B12 (cobalamine)
    7. Acid folic
    8. Asid panthothenic
    9. Biotin


    KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM

    1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

    2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

    3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

    4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

    5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

    6. Mencegah stress.

    7. Menguatkan antibodi tubuh.

    8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

    9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

    10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

    11. Mencegah anemia.


    Dapatkan b complex shaklee  tahan sehingga 4 bulan... cerita selanjutnya klik SINI

    Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

    Noratini Jaminon

    Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

    SMS/WHATSAPP 0108227403

    FB PAGE : Nini Biz Shop


    “Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”
    Shaklee di Hatiku

    Shaklee di Hatiku


    Kenapa saya masih melakukan perniagaan MLM Shaklee walaupun berjuta juta orang telah melakukannya di Malaysia? 


    Kerana rezeki itu aturan Allah dan seperti ikan di laut ianya bukan milik siapa-siapa dan takkan pernah habis dengan izinNya. Siapa yang berusaha pasti akan berjaya. Man jadda wa jadda.

    The more the merrier isnt it? We don't call it competition, we call it cooperation.

     Shaklee! 

    Perbezaan (Kelebihan) Shaklee Berbanding Vitamin Lain di Pasaran

    Pada hari ini ada macam-macam brand vitamin yang boleh didapati di pasaran. Macam-macam suplemen dan makanan tambahan kita boleh nampak kat farmasi atau toko-toko jamu (eh ye ke?) Jadi, mungkin ada antara anda di luar sana yang terfikir atau tertanya-tanya dalam hati apa perbezaan suplemen Shaklee berbanding vitamin brand lain. Dalam erti kata lain, apa KELEBIHAN Shaklee berbanding vitamin lain ... Moh kita baca artikel di bawah ni..
     
    NAK PILIH MANA SATU?.....sekarang ni kat pasaran berlambak bermacam-macam jenis vitamin... kat farmasi lagi la... berderet....tinggal tepuk dada dan tepuk wallet je..kan kan......habis tu kenapa saya pilih dan kongsikan di sini brand Shaklee?.....jom baca sekilas fakta tentang beza jenis-jenis vitamin (sintetik dan natural)...

    Ramai yang bertanya “Boleh ke saya makan vitamin yang beli farmasi atau vitamin yang diberi percuma, lepas tu ambil milk booster Shaklee?”

    Ada juga yang bertanya “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Kan sama je vitaminnya”.

    Sebenarnya, vitamin Shaklee memang berbeza dengan vitamin lain. ....Vitamin atau supplement atau makanan tambahan ni secara amnya ada 2 jenis, vitamin sintetik dan vitamin natural. Apakah vitamin sintetik dengan natural ni?OK kita semak satu-satu.

    Penghasilan
    Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan-bahan semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dengan mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

    Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

    Keserasian dengan badan
    Vitamin natural dihasilkan dari bahan-bahan makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

    Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

    Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.

    Harga
    Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan-bahan semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

    Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

    Kesan kepada tubuh badan
    Vitamin natural mengambil intipati dari bahan-bahan semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan-bahan yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

    Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

    Kesan jangka panjang
    Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

    Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

    Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut.

    Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tapi imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.

    Haaa...tu diaa..panjang lebar penerangan tentang perbezaan dua jenis tu..... jadi pandai-pandai lah ye buat pilihan..saya dah pilih yg terbaik buat saya dan famili.... anda?....Anda boleh mengambil vitamin dari mana-mana, farmasi mana-mana, shelves mana-mana, pembekal mana-mana… tapi demi kesihatan berpanjangan, pilihlah yang terbaik, sama ada vitamin natural ATAU sintetik.

    Jujurnya...saya sendiri hanya makan satu brand sahaja iaitu Shaklee...saya nak dapatkan result yang sangat puashati! Anda, bagaimana??

    In the name of Allah, Assalamualaikum. 
    Hi! My name is Noratini, my friend call me nini.
     like a 'jiwang' song. I was born on a warm  night but it's cold rainy days the ones I like most.
     I like to sit on my bed and read all night long (daydreamer is my passion!). 
    My parents and my friend are the things I love most in this world.
     And In Between all those things, I  am a newbie and am about to set up a blog. 

    The most important thing is a am a Shaklee Independent Distributor!!  ID 928022.  Welcome :)

    Labels

    Advanced Joint Health Tablet (2) Alahan (4) alfafa (18) anemia (5) anti penuaan (5) anti penuaan kanser (7) antioksidan (9) awet muda (4) B-complex (21) Bakar Lemak (5) batu karang (3) bersalin (3) Branch Shaklee (3) Breastfeeding (1) Buasir (2) Cancer (1) cara order (1) Cara Pengambilan Supplemen Shaklee (2) ceasarean (2) Cergas (1) Cinch (7) Collagen Powder (1) CoQHealth Plus (3) Cyst (5) Demam (3) Detox (3) diabetis (4) Dubur (1) EPA (2) ESP (25) Fibroid (2) GLA (11) gout (3) Grape Seed Extract (1) Group Jutawan (6) Haid (2) Healing Crisis (2) Herb Lax (3) imun (2) insomania (1) jantung (6) Jeragat (3) jerawat (6) Kalsium (4) Kanak-kanak (6) Kanak-kanak Obesiti (4) kawal kolestrol (6) kecantikan (14) kehamilan (10) kencing manis (3) kesihatan (23) Kesihatan Mata (1) Kesuburan (13) Kolegen (1) kulit licin (5) kurus (12) Lecithin (9) lelaki (4) Mealshake (10) Milk Booster (2) Nini Biz Shop (29) Nutriferon (2) Obesiti (1) Omega Guard (20) Ostematrik (13) Osteoporosis (4) otak (3) Period Pain (2) PMS (4) rabun malam (1) rambut gugur (2) resdung (4) Sakit 3 Serangkai (2) Seksual Lelaki (5) selsema (2) Sembelit (3) Senggugut (6) set berpantang (5) Set Kecantikan (4) Set Resdung (2) Shaklee CoQ Health Plus (2) Suami Isteri (3) Tambah Selera Makan Anak (1) Testimoni Alfafa (1) Testimoni Gla (5) Testimoni Omega Guard (3) Testimoni Vita-Lea (2) Testimoni Vitamin E (4) Testimoni Vivix (4) Vita-Lea (15) vitamin c (21) Vitamin E (11) vitamin yang tidak boleh diambil semasa hamil (3) Vivix (7) waktu subur (2) Wanita (3) Zinc (9)
    NiniBizShop © . Designed by MaisarahSidi.com