Vivix Shaklee Berjaya Menyembuhkan Penyakit Kritikal

noratini jaminon | 9/29/2013 01:51:00 am | 2 Komen
Apa kandungan Vivix ni?

1- Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2- Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3- Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4- Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.


TESTIMONI DARI PENGGUNA







PERKONGSIAN PENGGUNA GENKIMOMMA

Pagi tadi saya mendapat panggilan telefon dari seorang customer baru, yang bertanyakan tentang Shaklee Vivix. Sebenarnya Mr. X menghubungi saya bagi pihak ibunya, yang ingin mencari produk Vivix ini untuk suaminya (ayah kepada Mr. X). Ayah beliau mempunyai masalah buah pinggang yang agak kronik sehingga menyebabkan bengkak yang teruk di bahagian perut. Masih boleh berkumuh seperti biasa, namun bahagian dalaman buah pinggang agak teruk sehingga doktor menyarankan untuk menjalani beberapa siri pembedahan.

Kalau boleh mereka sekeluarga ingin mengelaknya kerana faham-fahamlah, untuk isu sebegini bukan sekadar akan berakhir dengan pembedahan begitu sahaja. Pelbagai rawatan susulan diperlukan. Jadi, sebagai inisiatif mereka mencari rawatan alternatif, dan ibu Mr. X mendapat tahu mengenai Vivix, dan meminta anaknya mencari Vivix nie.

Mr. X ingin mengetahui apakah sebenarnya produk Vivix ini, khasiatnya, asal usulnya dan lain-lain lagi. Alhamdulillah, beliau nampaknya berpuas hati dengan penerangan dari saya. Semoga apa yang saya kongsikan sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada semua.

Selesai menjawab panggilan, teringat mengenai kiriman e-mail dari salah seorang pembaca GenkiMomma (bukan customer ya) tahun lepas. Ya Allah, hampir setahun berlalu dan saya terlupa untuk kongsikan email nya dengan kalian. Maka cepat-cepat saya search mailbox. Alhamdulillah, masih di dalam simpanan. Jadi, sebelum saya terlupa lagi, ingin benar saya kongsikan dengan kalian.

Email ini saya terima Raya tahun lepas, dan hanya apabila menghampiri Syawal tahun ini baru saya berkesempatan untuk kongsikannya dengan anda…

Salam,

Saya Enie dari Kajang. Jumpa your website once google cari info pasal Vivix. Tau pasal product ni from ofismate yang dengar citer i pasal my fren yg tgh kritikal kat HKL now, lebih kurang sama dgn uncle dia b4.

Nama Shaklee ni dah lama tau, tapi tak penah cuba.

At the moment my fren baru pindah dari ICU ke wad biasa. Mula2 dia komplen migraine. Seminggu sblm raya. Raya pertama dia dah tak kenal org, hanya pandang, tak bercakap, tak nak mkn. 3rd raya dia dah tak boleh jalan, pakai pampers. 4th raya baru family dia bawak gi hospital.. he’s only 28 yrs old..

Doc buat ct scan dan nampak ‘benda’ mcm cincin kat belakang kepala sebelah kiri, tapi x blh confirm ape ke bendanye.. after few days buat MRI pulak, pun x dpt satu confirmation – to us la sb tanya sakit apa from his family, kata jangkitan kuman kat otak.

Situation getting worse. Lepas MRI, dia demam panas. Tak blh mkn, so masuk susu tru tiub kat hidung. A day after that ubat yg masuk smua dimuntahkan keluar, even tru tiub kencing pun keluar benda yg sama. Mcm body dia reject semua benda yg masuk.

Ptgnya dia sesak nafas, dipindahkan ke ICU + guna alat bantuan pernafasan. 2 hari dalam ICU, doc decide tebuk leher utk mudahkan pernafasan + elak kuman merebak cepat. 3rd day dia pindah semula wad biasa. Keadaan mcm separa koma til today.

Doc kata ada 3 jenis kuman dlm badan dia. Tibi, meningitis & a virus dh ada kat paru2(probably dpt sepjg hampir 2 mgu dlm wad). Immune system badan dia mmg dah lemah, of coz kan..

Hasil borak2 dgn mbr ofis la dpt tau pakcik dia pun mcm sama kes. Dia bgtau someone propose Vivix ni & ada improvement. Pakcik dia 3 bln dlm wad dgn keadaan separa koma jugak. Semua ingat thats it, tapi alhamdulillah sampai sekarang ok, sihat walafiat semula.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian ,sila hubungi saya di nombor 0108227403, FB: https://www.facebook.com/nini.yamino

2 comments:

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com