Giveaway Jom Menang

Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013
 Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida


Assalamualaikum, peace upon you.




Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini













Manfaat Vitamin C Sustained Shaklee memang terbaik di dunia!

Manfaat Vitamin C Sustained Shaklee memang terbaik di dunia!

Ketika anda melangkah ke dalam farmasi, berderetan botol-botol supplement Vitamin C pelbagai jenama yang boleh anda pilih. Tetapi tahukah anda bagaimana memilih Vitamin C yang terbaik untuk anda, agar berbaloi dengan wang yang anda belanjakan?



MANFAAT UTAMA :

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
kulit lebam-lebam

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
cancer payudara


Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.


Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



Antara simptom kekurangan Vitamin C :

<3 Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
<3 Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
<3 Luka yang lambat sembuh
<3 Mudah selsema / bersin
<3 Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
<3 Mudah dapat ulser
<3 Mudah demam / antibodi tak kuat
<3 Gusi berdarah
<3 Salur darah mengecil
<3 Sakit sendi
<3 Tanda lebam pada badan
<3 weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)


Perlu diingatkan, Vitamin C ialah vitamin larut air. Sebanyak mana dosage yg kita ambil setelah 2-3 jam, mana-mana yg tidak digunakan oleh badan akan disingkirkan keluar, jadi ia adalah pembaziran.

Bagaimana Mengetahui Kandungan Vitamin C Yang Bagus?


Periksa label botol terlebih dahulu supaya anda tahu isi kandungan Vitamin C tersebut. Pastikan Vitamin C yang bakal anda beli dibuat daripada bahan-bahan semulajadi.



Kebanyakan Vitamin C semulajadi, mempunyai dos Vitamin C yang rendah seperti 500mg. Vitamin C yang tinggi dosnya seperti 1000mg, kebanyakan dihasilkan daripada proses kimia di makmal.



Selain itu, pastikan Vitamin C tersebut mempunyai kandungan bioflavonoidbersamanya. Sebenarnya bioflavonoid memainkan peranan penting dalam membantu penyerapan Vitamin C. Dengan kata lain, vitamin C tanpa bioflavonoid, mungkin hanya beberapa peratus kandungan yang dapat diserap dan digunakan oleh badan.


Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

-Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

-Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

-Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.

-Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

-Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah

-Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam sistem tubuh secara perlahan mengikut keperluan.



Siapa perlukan vit c? 

- perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan

- org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan

-org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit

-semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..

## sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan :)

AMARAN!

- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c!
- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin c
- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak
- Terlebih dos vitamin c (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit


TAHUKAH ANDA??

- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik. 

- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Saya pilih Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee..it's 100% safe, natural and works wonderful to everyone..insyaAllah.. :)




Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian, sila hubungi saya di nombor 0108227403

KEBAIKAN  ALFALFA COMPLEX SHAKLEE : KHASIAT RAJA SEGALA TUMBUHAN

KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE : KHASIAT RAJA SEGALA TUMBUHAN

Alfalfa dalam bahasa saintifik adalah Medicago sativa yang mana tumbuhan sangat terkenal di negara2 barat sejak 2500 tahun sebagai tumbuhan yg kaya nutrisi dan mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan.

Apa yg best tentang alfalfa Shaklee ini adalah ia bebas dari pestisid, herbisid, dan tidak menggunakan bahan kompos/baja kimia dalam penanamannya.

Raja Segala Tumbuhan adalah sebab ia mempunyai gred yg paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Bahagian yang penting ialah akar dan daunnya. Akarnya boleh mencapai hingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap segala mineral dan nutrisi, manakala daunnya sangat kaya dengan klorofil. Daun2 ini akan dikeringkan dengan udara supaya khasiatnya dikekalkan, dan apabila kering, ia dibiarkan menjadi serbuk kemudian dikompreskan menjadi tablet. Seluruh proses ini adalah di bawah pengawasan yg sangat ketat oleh Shaklee.. Anda akan dapati serbuk2 alfalfa ada di dalam botol menunjukkan ia sememangnya semulajadi.

Satu tablet alfalfa mengandungi 300mg alfalfa yg kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

10 biji alfalfa (hidangan maksimum setiap hari) menyamai segelas susu!!
Khasiat alfalfa:

1. Mencuci hati, darah dan usus
Alfalfa adalah makanan beralkali tinggi yg sangat penting untuk mengembalikan kenormalan badan yang berasid (hiperasiditi), menghilangkan toksin dari badan (agen detoksifikasi yg bagus), membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

2. Melawan alahan
Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air (athletes foot) dengan berkesan.

3. Bagus untuk perubahan patologi usus dan perut
Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hiperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol
Kajian klinikal menunjukkan penggunaan jangka panjang alfalfa akan menyingkirkan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, stroke, dan darah tinggi. HANYA alfalfa sahaja yang mengandungi saponin bertikdak sebagai serat yang menyerap lemak dan kolesterol seperti span!!

5. Melawan tumor
Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

6. Rawatan kepada kebanyakan penyakit dan melegakan keletihan

7. Mencegah atritis

Alfalfa Complex juga boleh di dapati dalam set PENYUSUAN, set BERPANTANG, set wanita, set kasih sayang, set KURUS, set RESDUNG/ALERGI/EKZEMA, dan boleh juga di ambil bersama2 set2 yang lain.

Siapa yang MESTI ambil Alfala Complex Shaklee?
  • Wanita menyusu sebab alfalfa juga dikenali sebagai milk booster!
  • Sebagai perapat bagi wanita lepas bersalin
  • Suami dan isteri 
  • Pengidap alahan hidung/resdung/ sinusitis
  • Ulser mulut sebagai agen detoks dan anti-inflamasi
  • Mulut berbau/ nafas berbau sebagai detoks bau dan menyegarkan nafas
  • Hidung berdarah kerana vitamin K membantu pembekuan darah
  • Perokok kerana ia sebagai agen detoks hati, peparu, otak, tisu
  • Gastrik/ulser perut kerana ia dapat mengurangkan keasidan dan inflamasi
  • Masalah pundi hempedu
  • Masalah pencernaan
  • Sembelit kerana ia mengandungi serat
  • Hepatitis
  • Hati berlemak
  • Buasir
  • Cirit birit untuk menggantikan mineral yang hilang
  • Ketagih alkohol untuk menurunkan kadar asid urik
  • Anemia
  • Kolesterol tinggi
  • Diabetes kerana kromium membantu menstabilkan gula dalam darah
  • Gout
  • Hipotiroidisme kerana Iodine adalah bahan asas hormon tiroid
  • Infeksi saluran urin senagai bahan antikulat
  • Batu karang
  • Kebas, letih, lesu dengan merendahkan kandungan asid dalam badan
  • Akne, jerawat
  • Kelemumur kerana iodin  untuk pertumbuhan rambut dan pemulihan kulit kepala
  • Sakit sendi/sakit2 badan dengan mengurangkan keasidan
  • Masalah keputihan sebagai agen antikulat
  • Fibroid, sista
  • Kanser
Testimoni





Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian, sila hubungi saya di nombor 0108227403



Anak selalu demam,selsema,alergi. Atasi dengan NUTRIFERON!!

Anak selalu demam,selsema,alergi. Atasi dengan NUTRIFERON!!

Tinggalkan paracetamol sekarang! 

Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.

Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit. Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.

Sistem imun adalah sangat kompleks dan canggih. Ia mengesan pelbagai jenis patogen berbahaya dan membezakannya daripada sel-sel dan tisu-tisu yang sihat.

Badan kita ni dicipta dengan begitu canggih sekali. Bermula dari pertahanan pertama – KULIT.  Tanpa lapisan perlindungan kulit, badan kita bukan saja akan hancur, tetapi terdedah kepada toksin dan lain-lain. Kulit bertindak sebagai penghalang fizikal dan juga menyediakan halangan kimia kerana kulit menghasilkan sebum anti bakteria. Penghasilan sebum ini akan segera membunuh spora dan bakteria yang hinggap pada kulit.

nutriferon shaklee Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE

Hidung, mulut, dan mata adalah ‘jalan masuk utama’ kuman dalam badan kita, jadi ia  juga menyediakan sistem pertahanan.

Antara sistem pertahanan semulajadi badan:

Hidung – mukus hidung mengandungi enzim yang dikenali sebagai lysozyme yang memecahkan dinding sel bakteria.
Mulut – air liur mengandungi bahan anti bakteria.
Secara ringkasnya, badan kita dijaga oleh SISTEM IMUNITI – menahan serangan kuman, bakteria, mikrob, parasit, patogen dan toksin!

Sistem imun terdiri daripada thymus, limpa, sistem limfa, sumsum tulang, sel-sel darah putih, antibodi, dan hormon. Setiap komponen berfungsi dengan cara yang tersendiri untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya kita sentiasa sihat.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti… dan adakalanya ia breakdown.. apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita tergaggu? Biasa kan orang kata “Musim hujan panas sekarang ni ramai orang demam..” Ya, perubahan cuaca dan iklim boleh memberi kesan kepada sistem imun. Begitu juga dengan faktor psikologi seperti stress.. apa lagi kalau makan benda2 merapu.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem imun dan kesannya pada badan, penyelidik Shaklee menjalankan kajian di Jabatan Mikrobiologi dan Imunologi, Weil Medical College, di Cornell University of Pediatrics.

Kajian ini mempunyai dua matlamat. Yang pertama adalah untuk membangun dan mengesahkan cara baru untuk meneroka biologi virus dan fungsi imun dalam paru-paru manusia. Matlamat kedua adalah untuk menilai kesan campuran botani yang unik terhadap sistem imun.

Hasilnya mendapati campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah. Maka lahirlah Nutriferon.



Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan :

Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?

1)Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
2)Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
3)Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

4)Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
5)40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
6)Sejak NutriFeron  telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron.


TESTIMONI





Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian ,sila hubungi saya di nombor 0108227403


Kulit Cantik,Halus,Mulus dengan Shaklee Collegen Powder

Kulit Cantik,Halus,Mulus dengan Shaklee Collegen Powder


Apa dia kollagen ni???


kolagen adalah sejenis protein utama bg tisu sokongan dalam badan kita...untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. 

merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protin dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan, kekenyalan dan keanjalan kulit..semua orang suka kulit yang anjal, lembut ..Sebab tu sekarang ni merata2 jenama ada jual kolagen..semua orang nak beli kolagen. Ikutla duit masing2, muka sendiri2. :)

Anda kenalah buat pilihan bijak!!.. jangan main beli sebarang sahaja... 

Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam. Kerana kolagen bersumber ikan strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak..

Shaklee Collagen Powder(SCP) adalah  bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect.. Berikut secara ringkas fungsi2 stiap ramuan tersebut:

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.


Info tambahan:Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. menarik bukan...sesuai utk saya yg tak dpt nak telah bergelen2 air sehari..hihi.. Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.. amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan


 Semua orang pun tahu, semakin tua kita semakin berkurangan kolagen dlm  badan.  (Info:Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).

  Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dlm badan.. Jadi ni saya cerita tentang diri saya sendiri..saya taknak menyesal di kemudian hari..Dah hampir 11bulan saya setia mkn kolagen ni cuma kadang ada yg terskip....cuma kalau saya nak kesan lebih best utk 5-10tahun akan datang , jawabnya kenalah disiplin dari sekarang...saya tak paksa anda atau pun suruh anda beli.. . kalau nak ikut jom silakan.. Saya dah pun buat pilihan bijak.. anda bila lagi?..... better late than never.

saya pilih kolagen dari jenama Shaklee bukanlah sebab saya ni distributor Shaklee tapi sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari (ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..Well the product speak itself lah kannn.

Gambar dbawah ni antara testimoni hot kesan Collagen..cerita lanjut di link ini http://www.mamafaiz.com/2012/11/real-life-testimonicantik-bersama.html (sehinggakan produk brand lain pun curi testimoni ni)


teruja melihat kesan cepat, selamat dan efektif  hasil dari pengguna2 tegar Shaklee :)

have a nice day!

Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian ,sila hubungi saya di nombor 0108227403, FBhttps://www.facebook.com/nini.yamino 


oh ya tidak dilupa kdt untuk: http://www.mamafaiz.com/

Labels

Advanced Joint Health Tablet (2) Alahan (4) alfafa (18) anemia (5) anti penuaan (5) anti penuaan kanser (7) antioksidan (9) awet muda (4) B-complex (21) Bakar Lemak (5) batu karang (3) bersalin (3) Branch Shaklee (3) Breastfeeding (1) Buasir (2) Cancer (1) cara order (1) Cara Pengambilan Supplemen Shaklee (2) ceasarean (2) Cergas (1) Cinch (7) Collagen Powder (1) CoQHealth Plus (3) Cyst (5) Demam (3) Detox (3) diabetis (4) Dubur (1) EPA (2) ESP (25) Fibroid (2) GLA (11) gout (3) Grape Seed Extract (1) Group Jutawan (6) Haid (2) Healing Crisis (2) Herb Lax (3) imun (2) insomania (1) jantung (6) Jeragat (3) jerawat (6) Kalsium (4) Kanak-kanak (6) Kanak-kanak Obesiti (4) kawal kolestrol (6) kecantikan (14) kehamilan (10) kencing manis (3) kesihatan (23) Kesihatan Mata (1) Kesuburan (13) Kolegen (1) kulit licin (5) kurus (12) Lecithin (9) lelaki (4) Mealshake (10) Milk Booster (2) Nini Biz Shop (29) Nutriferon (2) Obesiti (1) Omega Guard (20) Ostematrik (13) Osteoporosis (4) otak (3) Period Pain (2) PMS (4) rabun malam (1) rambut gugur (2) resdung (4) Sakit 3 Serangkai (2) Seksual Lelaki (5) selsema (2) Sembelit (3) Senggugut (6) set berpantang (5) Set Kecantikan (4) Set Resdung (2) Shaklee CoQ Health Plus (2) Suami Isteri (3) Tambah Selera Makan Anak (1) Testimoni Alfafa (1) Testimoni Gla (5) Testimoni Omega Guard (3) Testimoni Vita-Lea (2) Testimoni Vitamin E (4) Testimoni Vivix (4) Vita-Lea (15) vitamin c (21) Vitamin E (11) vitamin yang tidak boleh diambil semasa hamil (3) Vivix (7) waktu subur (2) Wanita (3) Zinc (9)
NiniBizShop © . Designed by MaisarahSidi.com