Kulit Cantik,Halus,Mulus dengan Shaklee Collegen Powder

noratini jaminon | 10/04/2013 02:21:00 pm | 2 Komen

Apa dia kollagen ni???


kolagen adalah sejenis protein utama bg tisu sokongan dalam badan kita...untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. 

merangkumi lebih kurang 30% daripada keseluruhan protin dalam badan. Atau lebih khusus lagi ia menyokong kekuatan, kekenyalan dan keanjalan kulit..semua orang suka kulit yang anjal, lembut ..Sebab tu sekarang ni merata2 jenama ada jual kolagen..semua orang nak beli kolagen. Ikutla duit masing2, muka sendiri2. :)

Anda kenalah buat pilihan bijak!!.. jangan main beli sebarang sahaja... 

Antara sumber kolagen terbaik ialah kolagen bersumber ikan laut dalam. Kerana kolagen bersumber ikan strukturnya yang mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil mudah diserap oleh tubuh manusia dan sebab ia tahan lasak..

Shaklee Collagen Powder(SCP) adalah  bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangattt kecil iaitu 1000dalton (utk penyerapan unggul dan efek yg segera), dilengkapi dgn klinikal studi, dan yg bestnya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect.. Berikut secara ringkas fungsi2 stiap ramuan tersebut:

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.


Info tambahan:Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. menarik bukan...sesuai utk saya yg tak dpt nak telah bergelen2 air sehari..hihi.. Kalau sape2 nak rasa kulit lembap sentiasa.. amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari.. kesan yg sangat cepat.. mmg menakjubkan


 Semua orang pun tahu, semakin tua kita semakin berkurangan kolagen dlm  badan.  (Info:Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).

  Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dlm badan.. Jadi ni saya cerita tentang diri saya sendiri..saya taknak menyesal di kemudian hari..Dah hampir 11bulan saya setia mkn kolagen ni cuma kadang ada yg terskip....cuma kalau saya nak kesan lebih best utk 5-10tahun akan datang , jawabnya kenalah disiplin dari sekarang...saya tak paksa anda atau pun suruh anda beli.. . kalau nak ikut jom silakan.. Saya dah pun buat pilihan bijak.. anda bila lagi?..... better late than never.

saya pilih kolagen dari jenama Shaklee bukanlah sebab saya ni distributor Shaklee tapi sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari (ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..Well the product speak itself lah kannn.

Gambar dbawah ni antara testimoni hot kesan Collagen..cerita lanjut di link ini http://www.mamafaiz.com/2012/11/real-life-testimonicantik-bersama.html (sehinggakan produk brand lain pun curi testimoni ni)


teruja melihat kesan cepat, selamat dan efektif  hasil dari pengguna2 tegar Shaklee :)

have a nice day!

Saya Noratini Jaminon merupakan Shaklee Independent Distributor[928022]. Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian ,sila hubungi saya di nombor 0108227403, FBhttps://www.facebook.com/nini.yamino 


oh ya tidak dilupa kdt untuk: http://www.mamafaiz.com/

2 comments:

  1. hari ni jer dh banyak blogger citer sal shaklee collagen powder ni :-)

    ReplyDelete
  2. yezza, barang baik mesti jadi perbualan ramai :)

    ReplyDelete

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com