Alfalfa ~ keputihan dan rahsia keintiman wanita..

Alfalfa ~ keputihan dan rahsia keintiman wanita..

Saya sekadar nak berkongsi apa kata pengguna2 yang telah merasai sendiri perbezaan ke atas masalah keputihan mereka apabila konsisten mengambil Alfalfa COmplex.. ( juga kesan ke atas keintiman wanita.. ni bagi yg dah berkahwin lah yaa.. )..

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal... Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..


Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia... mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami...

zakiah zainol ...okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2



Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
________________________________________________

Ehem ehem... pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar... Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). ..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..

Pn Lyn:. 
".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2....

Pn Yati :..
".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik...blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye
Pn Dilla 

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

testimoni lain:

1)Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang.Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
__________________________________________________
Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal...jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,...

Akhir kata.. anda akan jatuh cinta dgn Alfalfa ini sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya.



 Baca 11 rahsia ttg alfalfa.. 

1. Ia merendahkan kolesterol. Dalam beberapa kajian , alfalfa suplemen mengurangkan tahap kolesterol darah, terutamanya untuk individu dengan jenis tertentu kolesterol tinggi dikenali sebagai jenis II hyperlipoproteinemia . Nampaknya bahawa serat dan bahan kimia dalam alfalfa berpegang kepada kolesterol, supaya ia tidak tinggal di dalam darah supaya ia tidak boleh disimpan pada dinding saluran darah. Malah yang lebih menarik adalah bahawa ia seolah-olah untuk menurunkan kolesterol tidak baik ( LDL) manakala meninggalkan kolesterol baik ( HDL) semata-mata.

2. Mengandungi enzim penting yang diperlukan dengan cekap mencerna makanan 
  • Lipase- pemisahan lemak,
  • Amilase - bertindak ke atas kanji
  • Coagulase - coagulates atau pembekuan darah
  • Emulsin - bertindak apabila gula
  • Invertase - menukarkan tebu untuk dekstrosa 
  • Peroxidate - pengoksidaan kesan darah, jeli bentuk sayur-sayuran
  • Protase - - Pectinase digests protein)

3. Alfalfa adalah membantu pencernaan - klorofil, enzim, mineral, vitamin semua membantu proses penghadaman  dan membantu merangsang selera makan. 8 enzim ini penting membantu dalam mencerna semua 4 kelas makanan: protein, lemak , kanji dan gula.

4. Membantu penyembuhan ulser peptik - Mengandungi Vitamin U, vitamin yang terdapat dalam sayur-sayuran hijau. Ia digunakan dalam rawatan ulser peptik, kolitis, dan gastritis dan mempunyai kesan ke atas yg mengeluarkan , fungsi asid -membentuk, dan enzim saluran usus *. Vitamin U berkesan sembuh 80% daripada ulser peptik daripada mereka yang diuji di Stanford
University, (seperti yang dinyatakan dalam " Penyembuhan Rumput Alam ").

5. Membantu buah pinggang dalam memerangkap badan cecair berlebihan dan mengawal usus - Bahan kimia dalam alfalfa mempunyai sifat diuretik ringan , yang boleh menggalakkan kehilangan air dari badan. Oleh itu, alfalfa boleh melegakan bengkak disebabkan oleh pengumpulan air yang berlebihan.

6. Membantu tubuh melawan jangkitan - Klorofil dalam alfalfa membangun halangan yang berkesan terhadap serangan bakteria oleh kesan rangsangan kepada pertumbuhan tisu perantara dan tisu granulation.

7. Alfalfa mempunyai sejarah yang panjang berkaitan manfaat kesihatan. Sesetengah menganggapnya Superfood - AL -FAL -FA makna bapa semua makanan. Mereka begitu yakin bahawa ia adalah memberi manfaat kepada kesihatan dan kekuatan badan.

8. Alfalfa kaya dengan vitamin:
  • Vitamin A - untuk penglihatan dan penting untuk kesihatan mata. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan
  • Vitamin E- melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan pencemaran udara matahari ,  kesihatan kardiovaskular dan otot dan fungsi imun yang bertambah baik , merendahkan nada otot di dalam badan , membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding saluran darah, termasuk dinding kapilari . 
  • Vitamin U - menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi peptik ulcers.
  • Vitamin B6- membantu asimilasi makanan dan protein dan metabolisme lemak , merendahkan saraf dan kesihatan kulit , membantu mengawal loya symptoms.
  • Vitamin K- penting untuk pembekuan darah; penting dalam fungsi hati ; mungkin boleh menyumbang kepada daya hidup . 
  • Vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu perlu bagi pembentukan yang betul gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

9. Alfalfa kaya dengan mineral
  •   Kalsium- membina dan mengekalkan tulang dan gigi , membantu darah beku , membantu dalam daya hidup dan daya tahan ; mengawal rentak jantung, melegakan nerves.
  • Iron - diperlukan dalam pembuatan hemoglobin ; membantu membawa oksigen dalam blood.
  • Manganese -adalah jejak elemen yang dianggap terlibat dengan penggunaan badan karbohidrat dari makanan. Ini membantu tahap gula dalam darah yang lebih rendah alfalfa . Kerana alfalfa boleh memberi kesan menurunkan gula darah, alfalfa boleh meningkatkan keberkesanan ubat yang digunakan untuk merawat kencing manis
  • Kalium - perlu bagi nada normal otot , saraf, jantung dan tindakan enzim reaksi ; digests fats.
  • Phosphorus - diperlukan untuk tulang dan gigi struktur biasa. Saling berkaitan dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan khasiat tissue.
  • Chlorine  ( klorida) - elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal lemak , gula dan kanji metabolism.
  • Sodium - mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan; meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah ; mengaktifkan limpa , usus dan fungsi perut .
  • Silicon Magnesium - membantu badan untuk menangani sembelit; steadies saraf ; mempunyai kesan perlindungan pada kulit dan badan; merangsang fungsi otak.

10. Alfalfa adalah tinggi dalam protein - Alfalfa mempunyai 18.9 % berbanding dengan daging lembu 16.5 %, susu 3.3% dan telur 13.1 %. ( Otot terdiri daripada protein dan kekurangan ia menyebabkan keletihan dan rasa lemah. )

11. Kehamilan dan Laktasi Pemulihan - sebagai penggalak susu


Jadi sesiapa diluar sana yang dah lama makan Alfalfa ni… pastikan anda tak terskip lagi dah… kerana saya yakin.bila kita tahu kepentingan dan khasiat sesuatu vitamin yang kita makan..maka kita akan rasa bersalah kalau terskip…huhu…

Akhir kata..apa yang membezakan Alfalfa Shaklee dan yang lain2? Only the finest quality alfalfa is used in Shaklee’s Alfalfa supplement. Grown in California without pesticides, herbicides, or inorganic fertilizers,synthetic hormones,growth regulators or chemicals.It provides the highest quality alfalfa available on the market today... :)

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 


Herblax, Lecitin Dan Alfalfa - Pilihan Diet Yang Tepat

Herblax, Lecitin Dan Alfalfa - Pilihan Diet Yang Tepat

Pelbagai cara yang akan dicuba oleh wanita khasnya, lelaki juga tidak terkecuali ye. Untuk kurus ada yang sanggup berbelanja ribuan ringgit untuk ke pusat-pusat pelangsingan,
ada yang mencuba hanya dengan memakan ubat-ubatan tertentu, ada juga yang hanya amalkan disiplin dengan bersenam dan bersukan. Walau apa pun pilihan anda, hendaklah dibuat secara konsisten kerana tubuh badan yang tidak dijaga akan mengundang pelbagai kesan negatif.


Untuk kurus dan kelihatan langsing secara sihat mudah sebenarnya. Tapi dengan gaya hidup masyarakat moden sekarang yang bekerja jarang keluarkan peluh, duduk ofis dengan air cond 24 jam, mana lemak hendak dibakar? Kesudahannya semakin hari lemak yang terkumpul semakin susah untuk dibuang. Baru pagi tadi saya mendengar berita di televisyen yang msalah obesiti di Malaysia adalah yang tertinggi di Asia. Wah, mencatat nama tetapi nama yang gah semacam itu sudah tentu tidak kita sukai.

Mahu kurus bukan sahaja sebab ingin menjaga penampilan tetapi juga sebab kesihatan. Berapa ramai yang obes menghidap pelbagai penyakit seperti jantung, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.
Kesihatan paling penting dari perkara lain kerana tanpa kesihatan yang baik bagaimana kita ingin menjaga orang lain bukan?
Makanan Penyebab Kegemukan
  • Aiskrim - hati-hati jika anda sedang berdiet. Walaupun nampak macam kecil sahaj dan mungkin ada yang fikir ala aku tidak makan nasi malam, bolehla aku makan makanan ringan ni. Walhal dalam aiskrim mengandungi lemak, kalori dan gula yang sangat tinggi.
  • Kerepek kentang - kunyah memang sedap tapi kandungan garamnya amatlah tinggi. Itu belum lagi dikira kalori dengan lemaknya. Jauhinya sebelum terlambat.
  • Daging yang diproses - seperti sosej,hot dog, masakan segera, burger
  • Jajan bergoreng. Apakah dia? Contohnya seperti goreng pisang, ia digoreng dengan minyak yang diguna berkali-kali, mengundang lemak tidak baik dalam badan.
  • Minuman bersoda - tiada apa-apa faedah dengannya melainkan kandungan gula yang tinggi.
 Ok setelah kita tahu makanan apa penyebab yang boleh menyumbang kepada kegemukan atau obesiti, mari kita lihat pula apakah cara yang boleh kita cuba dengan berdiet secara sihat. Pasangan 3 serangkai ini memang "hot stuff" kami kerana ianya menjadi buruan setiap orang. Stok pasangan 3 serangkai ini sekejap saja licin dek kerana kesannya yang sangat positif. Kita tengok dulu apa testimoni terbaru yang menggunakan HerblaxAlfalfa dan Lecithin ini.



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 
NAK JADI AHLI / GENERATE SIDE INCOME DENGAN SHAKLEE

NAK JADI AHLI / GENERATE SIDE INCOME DENGAN SHAKLEE

Shaklee , makin mendapat tempat di hati ramai rakyat Malaysia sorang2 follow ikut berShaklee dalam FB ni...

Okay people ! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca. 

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? 


A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. 

Q: Berapa modal yang diperlukan ?


A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? 
Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?


A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. 

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?


A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. 

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?


A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. 

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...


A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. 

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?


A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. 

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?


A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. 

Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye. sms / whatsapp 0108227403

Nota Kaki:
1) Shaklee membership is Lifetime, jd anda tak perlu nk bayar for renewal ;))
2) Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA.
3) Bernaung di bawah group besar Jutawan dibawah bimbingan Master Shareeza dan exclusive n personal touch dari saya, online,/offline.. In shaa Allah

*************************************************************
Siapa nk join team saya dalam menjana pendapatan dgn Shaklee meh PM saya..


Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop


“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

10 MAKANAN YANG MEMBANTU BAKAR LEMAK

10 MAKANAN YANG MEMBANTU BAKAR LEMAK


Ahaaa~ malam ni nak cerita pasal cara bakar lelemak cinta, ada tu sapu krim kurus mustajab, fellina, ada tu sanggup amalkan yoyo diet untuk kurus, memang dasyat! nak diet kurus macam mana pun kenala berilmu, jangan hentam kromo je kan...memula sekali kena kenal pasti makanan ape yang boleh bantu bakar lemak ni



Berikut adalah 10 makanan yang membakar lemak :

1) Oat

Ia boleh mengurangkan rasa lapar anda kerana ia mengandungi serat yang membantu danmenstabilkan tahap kolesterol.

2) Telur

Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untukmembina otot dan membangunkan kolesterol baik.


3) Epal

Epal diperkaya dengan antioksidan yang tinggi dan makanan tambahan lain. Paling penting , ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak dalam badan.

4) Cili Hijau

Mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan danmembakar kalori dalam masa cepat.

5) Bawang Putih

Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri antibakteria yang membantu untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol jahat.

6) Madu

Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi.

7) Teh Hijau

Salah satu cara yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita. Ambil 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.

8) Rumput Gandum ( Wheat Grass )

Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.

9) Tomato

Membantu untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi ambil tomato dalam diet secara berkala.

10) Coklat Gelap ( Dark Chocolate )

Mengandungi FLAVONOID iaitu ciri-ciri anti-radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.




Menarik bukan senarai makanan yang boleh membakar lemak ini ? Tapi cuba tengok apa yang saya warnakan dengan warna merah di atas , ada jugak fungsi yang sama dalam senarai vitamin Shaklee taw .  Nak tahu yang mana satu ?





Alfafa Complex Shaklee

  • Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. 
  • Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
  • Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.


  • Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. 
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.


  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
  • 24 gram protein setiap hidangan untuk membantu anda rasa kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6 gm serat setiap hidangan.
  • Indeks glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Rendah kalori

Cinch Energy Tea Mix ( teh hijau )
  • Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.
  • Meningkatkan metabolisme
  • Lagi cepat membakar kalori
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.

  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 
  • Menurunkan tekanan darah
  • Berfungsi sebagai anti oksidan
  • Menurunkan kolesterol

    Agen pembakar lemak Shaklee :

    • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
    • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
    • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
    • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah.
    • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

      • Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
      • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
      • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
      • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.


      Nak tahu senaman yang sesuai untuk pembakaran lemak?? Klik SINI


      Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa







      Noratini Jaminon



      Shaklee Independent Distributor (ID :928022)



      SMS/WHATSAPP 0108227403




      FB PAGE : Nini Biz Shop



      “Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”


      Rawatan Pencegahan Buasir dengan Set Kesihatan Shaklee

      Rawatan Pencegahan Buasir dengan Set Kesihatan Shaklee

      Buasir atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau 'memberi' dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya sewaktu meneran.

      Jenis-jenis Buasir

      Buasir Dalaman
      Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.

      Buasir Luaran
      Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.
      Penyebab utama buasir
      • Sentiasa duduk
      • Meneran (ketika najis keras atau sembelit)
      • Cirit-birit
      • Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama
      • Batuk yang teruk
      • Bersalin
      • Mengangkat berat
      • Pengamalan seks melalui dubur oleh golongan heteroseksual dan homoseksual.

      Tanda dan Gejala Buasir
      Gumpalan lembut atau gumpalan-gumpalan boleh dirasai sekitar bahagian dubur. Rasa gatal atau pedih di sekitar dubur.Pendarahan, titisan darah merah cerah terutamanya selepas atau semasa membuang air besar diikuti rasa perit dan sakit.

      Pencegahan
      Mengelak dari melakukan perkara-perkara di atas boleh mencegah anda dari buasir. Amalkan petua-petua berikut:
      • Jika pekerjaan anda memerlukan anda sentiasa duduk, sekali-sekala anda perlu bangun dan berjalan-jalan sekurang-kurangnya 5 minit setiap jam. Bergerak-geraklah di kerusi anda supaya dapat mengelakkan tekanan langsung dari rektum.
      • Hembuskan nafas keluar apabila anda ketegangan atau ketika mengangkat sesuatu. Jangan menahan nafas anda.
      • Dapatkan rawatan awal untuk mengawal batuk, cirit-birit dan sembelit anda kerana buasir selalunya terjadi selepas masalah ini berpanjangan.
      • Jadikan sebagai satu peraturan: Jangan membaca atau berehat-rehat di dalam tandas. Jika pergerakan usus anda mengambil masa lebih dari 3-5 minit, ada sesuatu yang tidak kena. Jika anda ingin menghindari diri dari buasir, amalkan tabiat membuang air besar yang baik. Pastikan najis anda sentiasa lembut.


      Jika langkah-langkah ini gagal anda perlu bertindak segera. Sembelit merupakan satu keadaan di mana pada waktu pagi keadaannya adalah sederhana tetapi apabila menjelang malam ia boleh menjadi amat mengazabkan.

      • Banyak meminum air sekurang-kurangnya 1.5 - 2 liter sehari
      • Makan makanan seimbang: banyakkan memakan makanan yang tinggi serat, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran.
      • Gunakan tandas pada masa yang ditetapkan seperti selepas bangun tidur setelah meminum segelas besar air.
      • Elakkan dari memakan makanan yang boleh menyebabkan gangguan (makanan pedas atau berempah, alkohol) atau yang boleh merangsangkan usus (kopi atau teh).
      • Apabila terdapat gejala-gejala tertentu (seperti darah dalam najis,sakit atau gangguan pada dubur), berjumpalah doktor.

      Terdapat 3 supplemen asas untuk masalah buasir iaitu :

      OSTEMATRIX 
      Membantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

      OMEGA GUARD 
      Baik untuk sendi dan otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.

      ZINC COMPLEX 
      Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

        Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. 



      Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
      Noratini Jaminon
      SID:928022
      ♥ sms/whatsApp: 010 8227403
      ♥ Page :Nini Biz Shop 
      NiniBizShop © . Designed by MaisarahSidi.com