Alfalfa ~ keputihan dan rahsia keintiman wanita..

noratini jaminon | 12/31/2013 07:36:00 pm | 0 Komen
Saya sekadar nak berkongsi apa kata pengguna2 yang telah merasai sendiri perbezaan ke atas masalah keputihan mereka apabila konsisten mengambil Alfalfa COmplex.. ( juga kesan ke atas keintiman wanita.. ni bagi yg dah berkahwin lah yaa.. )..

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal... Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..


Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia... mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami...

zakiah zainol ...okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2



Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
________________________________________________

Ehem ehem... pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar... Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). ..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..

Pn Lyn:. 
".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2....

Pn Yati :..
".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik...blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye
Pn Dilla 

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

testimoni lain:

1)Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang.Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
__________________________________________________
Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal...jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,...

Akhir kata.. anda akan jatuh cinta dgn Alfalfa ini sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya.



 Baca 11 rahsia ttg alfalfa.. 

1. Ia merendahkan kolesterol. Dalam beberapa kajian , alfalfa suplemen mengurangkan tahap kolesterol darah, terutamanya untuk individu dengan jenis tertentu kolesterol tinggi dikenali sebagai jenis II hyperlipoproteinemia . Nampaknya bahawa serat dan bahan kimia dalam alfalfa berpegang kepada kolesterol, supaya ia tidak tinggal di dalam darah supaya ia tidak boleh disimpan pada dinding saluran darah. Malah yang lebih menarik adalah bahawa ia seolah-olah untuk menurunkan kolesterol tidak baik ( LDL) manakala meninggalkan kolesterol baik ( HDL) semata-mata.

2. Mengandungi enzim penting yang diperlukan dengan cekap mencerna makanan 
  • Lipase- pemisahan lemak,
  • Amilase - bertindak ke atas kanji
  • Coagulase - coagulates atau pembekuan darah
  • Emulsin - bertindak apabila gula
  • Invertase - menukarkan tebu untuk dekstrosa 
  • Peroxidate - pengoksidaan kesan darah, jeli bentuk sayur-sayuran
  • Protase - - Pectinase digests protein)

3. Alfalfa adalah membantu pencernaan - klorofil, enzim, mineral, vitamin semua membantu proses penghadaman  dan membantu merangsang selera makan. 8 enzim ini penting membantu dalam mencerna semua 4 kelas makanan: protein, lemak , kanji dan gula.

4. Membantu penyembuhan ulser peptik - Mengandungi Vitamin U, vitamin yang terdapat dalam sayur-sayuran hijau. Ia digunakan dalam rawatan ulser peptik, kolitis, dan gastritis dan mempunyai kesan ke atas yg mengeluarkan , fungsi asid -membentuk, dan enzim saluran usus *. Vitamin U berkesan sembuh 80% daripada ulser peptik daripada mereka yang diuji di Stanford
University, (seperti yang dinyatakan dalam " Penyembuhan Rumput Alam ").

5. Membantu buah pinggang dalam memerangkap badan cecair berlebihan dan mengawal usus - Bahan kimia dalam alfalfa mempunyai sifat diuretik ringan , yang boleh menggalakkan kehilangan air dari badan. Oleh itu, alfalfa boleh melegakan bengkak disebabkan oleh pengumpulan air yang berlebihan.

6. Membantu tubuh melawan jangkitan - Klorofil dalam alfalfa membangun halangan yang berkesan terhadap serangan bakteria oleh kesan rangsangan kepada pertumbuhan tisu perantara dan tisu granulation.

7. Alfalfa mempunyai sejarah yang panjang berkaitan manfaat kesihatan. Sesetengah menganggapnya Superfood - AL -FAL -FA makna bapa semua makanan. Mereka begitu yakin bahawa ia adalah memberi manfaat kepada kesihatan dan kekuatan badan.

8. Alfalfa kaya dengan vitamin:
  • Vitamin A - untuk penglihatan dan penting untuk kesihatan mata. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan
  • Vitamin E- melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan pencemaran udara matahari ,  kesihatan kardiovaskular dan otot dan fungsi imun yang bertambah baik , merendahkan nada otot di dalam badan , membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding saluran darah, termasuk dinding kapilari . 
  • Vitamin U - menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi peptik ulcers.
  • Vitamin B6- membantu asimilasi makanan dan protein dan metabolisme lemak , merendahkan saraf dan kesihatan kulit , membantu mengawal loya symptoms.
  • Vitamin K- penting untuk pembekuan darah; penting dalam fungsi hati ; mungkin boleh menyumbang kepada daya hidup . 
  • Vitamin D - mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu perlu bagi pembentukan yang betul gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

9. Alfalfa kaya dengan mineral
  •   Kalsium- membina dan mengekalkan tulang dan gigi , membantu darah beku , membantu dalam daya hidup dan daya tahan ; mengawal rentak jantung, melegakan nerves.
  • Iron - diperlukan dalam pembuatan hemoglobin ; membantu membawa oksigen dalam blood.
  • Manganese -adalah jejak elemen yang dianggap terlibat dengan penggunaan badan karbohidrat dari makanan. Ini membantu tahap gula dalam darah yang lebih rendah alfalfa . Kerana alfalfa boleh memberi kesan menurunkan gula darah, alfalfa boleh meningkatkan keberkesanan ubat yang digunakan untuk merawat kencing manis
  • Kalium - perlu bagi nada normal otot , saraf, jantung dan tindakan enzim reaksi ; digests fats.
  • Phosphorus - diperlukan untuk tulang dan gigi struktur biasa. Saling berkaitan dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan khasiat tissue.
  • Chlorine  ( klorida) - elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal lemak , gula dan kanji metabolism.
  • Sodium - mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan; meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah ; mengaktifkan limpa , usus dan fungsi perut .
  • Silicon Magnesium - membantu badan untuk menangani sembelit; steadies saraf ; mempunyai kesan perlindungan pada kulit dan badan; merangsang fungsi otak.

10. Alfalfa adalah tinggi dalam protein - Alfalfa mempunyai 18.9 % berbanding dengan daging lembu 16.5 %, susu 3.3% dan telur 13.1 %. ( Otot terdiri daripada protein dan kekurangan ia menyebabkan keletihan dan rasa lemah. )

11. Kehamilan dan Laktasi Pemulihan - sebagai penggalak susu


Jadi sesiapa diluar sana yang dah lama makan Alfalfa ni… pastikan anda tak terskip lagi dah… kerana saya yakin.bila kita tahu kepentingan dan khasiat sesuatu vitamin yang kita makan..maka kita akan rasa bersalah kalau terskip…huhu…

Akhir kata..apa yang membezakan Alfalfa Shaklee dan yang lain2? Only the finest quality alfalfa is used in Shaklee’s Alfalfa supplement. Grown in California without pesticides, herbicides, or inorganic fertilizers,synthetic hormones,growth regulators or chemicals.It provides the highest quality alfalfa available on the market today... :)

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 


No comments:

Post a Comment

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com