Megados Alfafa Shaklee

Megados Alfafa Shaklee


Kisah alfafa shaklee..sebelum ni cuba buat megados alfafa..sekali baru hari ke 2 dah kena ulser! Mega ulser kena! Lepas tu stop untuk seminggu baru okey...tandanya badan ai berasid la dok naik pelik2 penyakit... then malam tadi ambik 10 biji terus alfafa balik...harini seharian lawas...alhamdulillah...paling suke bila ambik alfafa ni x payah da risau peluh berbau...yang perlu risau kena minum air kosong banyak ye...harga pun mampu milik...

Manfaat alfafa yang lain:

-Mencegah bau badan dan nafas berbau 
-mmg terbukti berkesan setelah 2 minggu makan 8 biji setiap hari. No more deodorant.


-Masalah keputihan pun boleh berkurang dengan Alfalfa.
Tapi yg paling best, no more deodorant! X payah risau badan berbaui atau mulut berbau
Alhamdulillah, Alfalfa mmg best!


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)



sekiranya anda seorang ibu, memang wajib kita berikan yang terbaik untuk si manja anda... ini ada adalah suplemen persedian... bukan ubat magic untuk anak anda 100% sihat tanpa dijangkiti sebarang penyakit, jadilah ibu bapa yang bijak dengan sediakan bekalan nutrisi yang sangat kanak2 comel ni perlukan,, jangan dok bagi jajan2, cemil2an entah ape2,,, mentang2 murah, sedapp main sumbattt je ke nak tu, kesiann dia kan... nanti nutrisi tak cukup. jangan pelik kalau anak anda ada masalah gigi rosak, masalah kulit, selalu demam... dari anda habiskan kos rawatan hospital yang tinggi setiap bulan, apa kata anda cuba SET KANAK2 SHAKLEE ni. lebih selamat lebih sihat

Omega Guard
  • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
  • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

“Info tambahan yang kita perlu tahu :  Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”

Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua



 Chewable Vita-C 



Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
jadi pilihan di tangan anda, anak sihat keluarga pun bahagia kann :)

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

MANFAAT OMEGA GUARD DAN ESP SHAKLEE (MASTER CERY)

MANFAAT OMEGA GUARD DAN ESP SHAKLEE (MASTER CERY)



Saya pernah ditanya bukan sama ke vitamin Shaklee dan vitamin kat farmasi tu... ape saya jawab? 

"hanya yang pernah makan Shaklee je tahu jawapannya"

Tak kisah lah, walau apa pun yang korang makan untuk breakfast,lunch dan dinner,jangan abaikan makanan tambahan. Sebab TAK SEMUA ZAT dari makanan2 yang korang ambil setiap hari dapat DISERAP dengan optimum. Kerap demam pun antara sebab zat tak dapat diserap kerana sel 'kurang sihat'
Sebab tu pentingnya makanan tambahan. Ia MENAMPUNG kekurangan nutrisi dari makanan harian. Dan yang lebih penting, ia membantu menghasilkan SEL YANG LEBIH SIHAT untuk menyerap nutrisi dan seterusnya MELINDUNGI sel.

Bila sel dah 'sihat', dah 'CANTIK', haa baru lah zat senang DISERAP. Barulah macam2 kesan best2 dapat. Tapi kena DISIPLIN ambil makanan tambahan kerana sel memerlukan masa ANTARA 90-120HARI untuk betul2 'sihat'.Kalau lagi teruk keadaan sel,haa LAGI LAAAMA SEL AMBIL MASA untuk sihat. Sebab tu kesan makanan tambahan BERBEZA kat setiap orang
Malam ni dinner saya macam biasala nasi. Lepas tu makanan tambahan saya adalah 3biji OMEGA GUARD dan segelas ESP.
Fakta: OMEGA-3 adalah asid lemak yang diperlukan tapi TAKBOLEH DIHASILKAN oleh badan. ESP adalah protein yang mengandungi 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak dapat dibina oleh badan

notakaki:Sebenarnya dulu I rajin amik ESP dan Omega sebab nak cantik.
Dr Jamie kata, wanita ni dalam banyak2 vitamin,jangan skip ambil protin dan Omega... Lama2 baru tahu ESP dan Omega tu saaaangatttlah berhargaaaaa. Kesannya lebih dari sekadar cantik. Sebab tu saya rasa bersalah KALAU TAK SHARE info ini dengan anda semua yang saya sayang.

-master cery-


sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)




Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”
TESTIMONI KURUS SHAKLEE #ShakleeEffect #3

TESTIMONI KURUS SHAKLEE #ShakleeEffect #3




TESTIMONI DIRI KU
********************************************************
SEBELUM :

a) berat badan sy mencecah 110kg akibat suka makanan sedap dan kurang bersenam dan tidak pernah mengambil apa2 suplemen kesihatan. apabila kaki dan lutut mulai sakit...kalo p bercuti pun xmau jalan kaki sgt...penat oi..sakit oi...
b) sukar mencari saiz baju dan seluar... hati nk juga bergaya mcm teman2 lain...tapi nak buek cmno den nih saiz bosar xdo saiz kalo ada pun tiada pilihan fesyen...huhuhu sedih kut.
SEKARANG :
a) kehilangan berat badan hampir 10kg setelah mula mengambil supplemen untuk kesihatan pada mulanya..dan kini dgn inchloss set. alhamdulillah... mmg ya..sy masih lagi perlu hilangkan lagi berat badan saya. insyaallah...masih berusaha dan target sy ialah 85kg.
b) baru2 ni shopping saiz seluar dh mengecil dr 40&38 inci kepada 36 inci dan yg syoknya i bole pakai seluar saiz 36 wanita bukan saiz lelaki ya...sgt syok... baju dr saiz 54 kini dah saiz 50 kalo cutting kecik dan 48 normal cutting...how happy i am...


testimoni ni hasil dari... kredit

anda boleh hubungi beliau untuk mendapatkan tips dari beliau... ingat ye simpan duit tu bagus.. simpan lemak JANGAN!!



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

7 Soalan mengenai PROTEIN, ESP, dan CINCH

7 Soalan mengenai PROTEIN, ESP, dan CINCH



1) LEUCINE untuk penyusuan ibu

Kalau kita refer link dibawah:


Ibu menyusukan anak perlukan 9 sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan protin supplement.
Article from University of michigan medical school - kalau nak ambil protein supplement, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni mmg ada listed kat ESP, termasuklah leucine.


3) 3 asid amino penting untuk protin susu dari website lain : protein susu dihasilkan oleh asid amino di dalam darah. 3 yg paling penting ialah - leucine, valine & threonine. 


4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada sciencedirect (abstract shj) : kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat ank2 tikus itu.... 

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?
Level Leucine dlm Cinch rgsang sintesis protein otot utk kekalkan otot mase kite kurgkn berat drpd lemak .LEUCINE leucine ni kalau diambil berasingan (mmg ada suplement leucine shj) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH
Sesetengah mengatakan Leucine dlm Cinch lebih tinggi daripada ESP. Walaubagaimanapun, kandungan leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain



7) Bolehkah ESP boleh gantikan CINCH untuk program penurunan berat badan ?
ESP xleh gantikan Cinch sebnrnye utk program penurunan berat sebab: Mengikut forum ni,


i) ESP ni produk yg bagus la utk sumber protein biologikal yang tinggi dan sihat tapi tidak sesuai menggantikan Cinch sebab ESP tak dapat bagi cukup fiber,vitamin & mineral pe serving yg sesuai utk pengurgan berat badan 


ii)berbanding dengan CINCH, ESP ni tidak ada ujian klinikal utk penurunan berat badan...

jom tengok testimoni pengguna ESP dan CINCH!!! anda pilih yang mana??





sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

SENAMAN MEMBAKAR LEMAK

SENAMAN MEMBAKAR LEMAK





Terdapat dua jenis senaman membakar lemak iaitu Cardio dan weight training. Saya sudah pasti anda sudah biasa dengar dua jenis senaman ini.


Apakah itu “cardio exercise”?


Senaman kardio adalah senaman yang melibatkan peningkatan degupan jantung dan kepantasan. Banyak contoh yang biasa kita lihat antaranya berlari, berbasikal, jogging atau berenang. Ia boleh dilakukan dengan intensity rendah, sederhana dan tinggi.


Weight training pula adalah aktiviti mengangkat bebanan yang berat. Ia juga melibatkan degupan jantung yang tinggi tetapi dalam masa yang singkat. Kerana tidak mungkin kita mampu mengangkat beban yang berterusan tanpa rehat.


Banyak kajian telah membuktikan aktiviti latihan cardio diselang seli dengan aktiviti weight training dapat meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang berganda-ganda berbanding saya membuat latihan cardio sahaja.


Ia dipanggil “hybrid training”. Menarik jika kita dapat berlari pecut, marathon yang jauh selama berjam-jam dan juga mampu angkat berat.



okey selamat mencuba ya :) nak tahu tips pemakanan membakar lemak klik SINI




sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

Kebaikan Meal Shakes Shaklee untuk Kanak-kanak

Kebaikan Meal Shakes Shaklee untuk Kanak-kanak


Mengapa Meal Shakes menjadi pilihan ibu untuk si manja mereka? 

jawapannya sudah tentulah Mealshake menyediakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:


• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Mesti ramai ibu yang tentunya susah hati apabila anak tak mahu makan dan asyik sibuk bermain sahaja kan. Di sini saya nak kogsikan sedikit tips untuk membantu anak-anak supaya "suka makan". 



1. Jangan paksa anak makan. Ianya hanya akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak mugkin akan terus membenci dan merasakan ia satu penyiksaan.

2. Offer makanan bila anak-anak dalam keadaan lapar dan tenang. Jangan tunggu sehingga terlalu lapar.

3. Jadikan aktiviti makan sesuatu yang menggembirakan.

4. Campurkan makanan baru dengan makanan kesukaan anak-anak untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.

5. Makan bersama-sama. Anak-anak akan mencontohi ibu bapa.

6. Ajak anak bermain sambil makan.

7. Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. buat corak atau hiaskan dengan comel.

8. Elakkan minum air sambil makan. Sebaiknya tunggu sehingga habis makan sebelum minum.

9. Kurangkan makan snek, makanan ringan atau makanan berhampiran dengan waktu makan.

10. Biar anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. contohnya, bawakan pinggan ke meja, letakkan sudu dalam mangkuk.

11. Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan2 yang digunakan untuk masak.

12. Sekali- sekala ajak anak-anak makan bersama rakan sebaya atau saudara sebaya. Anak lebih suka makan beramai-ramai.

13. Biarkan anak-anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah. sebaiknya alas tempat duduknya terlebih dahulu.

14. Tanya pendapat anak menu yang diingini.

15. Biar anak-anak kunyah sehingga habis sebelum memberikan makan lagi.


Anda juga boleh membantu anak anda dengan memberikan Meal Shakes. Selain membantu menambah selera makan, Meal Shakes juga adalah multivitamin berbentuk minuman jadi anda akan dapat khasiat sepenuhnya walaupun kurang makan. 
Ia bukan sahaja sesuai untuk anak-anak, malah untuk orang dewasa juga terutama untuk mereka yang sukar telan ubat. Sangat sedap dicampur dengan susu segar mahupun apa-apa minuman lain seperti jus. Anak anda pasti sukakannya :) 


Ianya memang sesuai untuk  kanak2 dan untuk mereka yang  :

1) yang kurang selera mkn
2) yang sembelit 
3) kanak2 obese. 
4) Ibu mengandung
5) Ibu menyusu
6) Meraka yang dalam proses pemulihan selepas operation .
7) Meraka yang inginkan kulit yang cantik 
8) Meraka yang ingin kekal sihat 
9) Meraka yang tidak gemarkan supplimen dalm bentuk tablet kerana Mealshake adalah untuk diminum . Minuman yang sungguh lazat. 
10) Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..



Jom , kita lihat pengalaman mereka mengamalkan Meal Shakes dari Shaklee :








Anda juga boleh memilih pelbagai KOMBO MEALSHAKE yang sememangnya menjadi pilihan para ibu untuk anak mereka. 

Sempena Promo Meal Shake beli 3 free 1 ni jom grab untuk keperluan harian anak anda, sayang anak kan? nak mereka sihat kan? jadi tunggu apa lagi? anda kenala hubungi Nini laju2 ok :))




amboi!!! artis pun pakat makan Shaklee, sape lagi kalau tak bukan Rita Rudaini dengan Misha Omar, memang bijak diorang ni grab time tengah promo ni kan.. anda di luar sana tu takkan tengok je kot, hihi~ :))



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa







Noratini Jaminon



Shaklee Independent Distributor (ID :928022)



SMS/WHATSAPP 0108227403




FB PAGE : Nini Biz Shop



“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”



Kebaikan Chewable Vita-C Plus™ 100 mg ( Shaklee )

Kebaikan Chewable Vita-C Plus™ 100 mg ( Shaklee )



Chewable Vita C Shaklee kini sudah ditingkatkan formulasinya dengan tambahan Citrus Bioflavanoid Complex dan menjadi antara supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Kini nama baru Chewable Vita C adalah Chewable Vita C Plus.

Menariknya, manfaat vitamin c dalam Chewable Vita C plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia dari empat tahun dan ke atas, tetapi juga boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka atau sukar menelan tablet atau pil. 

Kalau saya, saya tiada masalah makan Chewable Vita C ni asalkan saya mendapat manfaat vitamin C daripadanya bernilai 500mg iaitu bersamaan 1 biji Sustained Release Vita C Plus. 



Anda boleh ambil 5 biji Chewable Vita C setiap hari iaitu bersamaan 1 biji SR Vitamin C Shaklee. Mungkin ada yang kata, tak bestnya kena makan banyak-banyak. Hakikatnya RASA OREN  SEMULAJADI Chewable Vita C Shaklee JAUH LEBIH SEDAPPPP dari SR Vitamin C Shaklee yang pahit sedikit.

vitamin c, manfaat, kebaikan, kelebihan, fungsi, kulit, kecantikan, awet muda, anjal, kanak-kanak, tulang,gigi, gusi, shaklee

Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee setara dengan SR Vita C Shaklee
- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
- Meningkatkan sistem imun tubuh
- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda



Yang Best Bila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee
- Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee
- Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin
- Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan 
  malam)
- Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga ^__^

Ada orang kata kalau SR Vitamin C Shaklee dah habis lebih baik makan oren banyak-banyak   setiap hari. Pendapat itu bagus, tetapi sepatutnya mempelbagaikan jenis buah dalam diet harian anda dan mengambil supplement vitamin c  sebagai pelengkap manfaat vitamin c yang diperlukan oleh tubuh anda.


Pada saya sendiri, Vitamin C Chewble ni kan memang ngam sangat disatukan dengan Mealshake dan Omega Guard... dan kesannya memang terbaik! pilihan di tangan anda jika anda mahukan yang terbaik untuk si manja :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

Kisah Benar : Wanita dan Suplemen

Kisah Benar : Wanita dan Suplemen



Anti supplement???
Itu lah diri saya suatu ketika dahulu..
Bila mana saya selalu tengok kwn saya setiap hari makan supplement..
Biasalah masa sambung master dulu bergaul dengan ramai kwn2 yg lebih berumur.. n masa dulu dalam kelas im the youngest yg sambung master dulu..
.
Tapi ade sorang kawan ni.. nampak mudaaaa je.. compare dengan umur dia..mmg org tak percaya..actually dia dh 40s almost nak masuk 50s..masa saya belajar dulu la..skang dh 50 la kot..lama dah tak jumpa kawan ni...
.
Tapi..Energy dia tak menunjukkan dia seorang yg reaching the age of 50s..
Mmgla nampak wrinkle tu tp.. still mmg kalau teka umur korang mesti salah teka punyelah.
.
Saya agak close dengan dia since we are in the same class.. selalu hari2 nampak dia makan supplement..
Masa tu saya xtahu pon kepentingan supplement ni..mmg anti giler. Sbb bg saya supplement tu adalah ubat.. bila ubat saya assume ade chemical n bila.ade chemical saya assume mmg boleh rosakkan ginjal. Kolot sungguh time tu!
.
Bila saya luahkan ape yg saya rasa pasal supplement kat dia.. sbb bg saya..kita dah makan kot..makan sayur..makan buah..tapi bila sy membebel2 tu dia hanya tersenyum je.. then lepas tu barulah dia bersuara.. dia tanya..
You makan sayur2an yg fresh ke yg goreng?
Saya cakap xde maknenyelah kalau yg xdigoreng kan?
You makan cukup x nutrisi yg dicadangkan utk setiap hari mengikut keperluan badan?
Saya jwb..for sure la tak kan..
Tapi makan la jugak drpd xmkn langsung.
.
Dia cakap..ape yg kita makan sbnrnya belum mencukupi apa yg badan kita perlukan setiap hari. Sebab tu badan kita cpt penat dan lemah. Asal balik keje mesti terbongkang..otak dah xboleh nk fikir dgn baik dah sebab badan dh lemah..otak pon lemah nak berfikir..
.
No wonder la dia mmg genius.. seriously babe..sumer benda dia tahu..bila masa dia membaca pon sy xtau..ingatan pon kuat..dh tua2 pon ingatan kuat lagi..kalah org muda.. n dia mmg seorg yg fokus..
Katenye bila badan sihat..otak akan lebih cergas..dan akan lebih fokus..
Sebab tu bila bagi anak3 makan mealshake diorg boleh fokus dalam kelas sbb badan dan otak diorg ready utk terima sebarang input.
.
Dan yg penting.. kwn saya ni pengguna shaklee tegaaaaarr dari zaman dia awal 30an lagi..n dia pon active sports tau even dah tua2 ni.. jangan tak percaya.. percayalah!
.
Sejak dr tu saya cuba shaklee.. mmg lain sgt b4 n after makan supplement.. kalau xmakan supplement mmg rasa ade bende xkena ngan badan..
.
Lagi satu katenye..org pompuan lagilah sgt2 wajib ambik supplement.. sbb bila dh kawin..dh ade anak.. nak bg anak tu sihat..mak kena makan makanan yg berzat tggi..bukan makanan yg dh tercemar dgn hasil goreng2 gorengan yg zat dia dh mati.. kalau xmakan supplement.. tggulah..masuk anak ke 3 ke 4.. gigi tu sebatang sebatang luruh.. nak tayang depan laki dengan gigi rongak?
Hahaha.. berani???? Skang tak rasa la.. nak gg rongak dulu ke..atau nk prevent gg dr rongak? Kajian dh byk dh org buat ni.. kalau xcaya jugak.. den xleh kata apa la..
.
Ok..dah pjg sgt dah ni..
.
Utk yg xpernah makan supplements..this is the basic supplements yg korang blh cube..
.
Semoga sihat sentiasa hendaknya!
.
Jom sihat dgn shaklee!


sumber

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com