ATASI MIGRAIN DENGAN KEBAIKAN B-COMPLEX SHAKLEE

noratini jaminon | 1/24/2014 01:24:00 am | 1 Komen
Happy pill nama diberi.. penuh khasiat biotin dan pelbagai B 

Kalo rase stress nak mengamuk dengan semua orang ape kata 
Telan sebiji pil kuning nie 

B-complex   instant energy and stress relief provider. 

Suka tak? Huhu I love sebab bagi effek kurus sekali. Awat??


lagi 1 dia bagi booast metabolism la. 

  • ada orang suke b complex untuk dapat anak (makanla sebulan sebelum menikah. insha allah lekat!)
  • ada orang suke b complex sbb bantu atasi migrain, stress (sesuai untuk student yg suke tido x menentu, belajar sampai larut malam kan...telan sebiji sehari)
  • ada orang suke b complex untuk ibu2 yg susukan anak dan sedang berpantang yg senang stress.. kang stress xdapat hasilkan susu ibu yg banyak, kena tenang kalau nk susukan anak, barulah anak kenyang dan ibu boleh rehat lama sikit
  • ada orang suke b complex untuk tambah berat badan, bagi badan tu bertenaga sikit. tak dela letih je walaupun kurus


Apa manfaat Vitamin B- Complex ni??


* Menukar makanan kepada tenaga
* Melawan tekanan
* Membantu tumbesaran
* Merawat rambut gugur & beruban
* Baik untuk mata
* Mencegah anemia
* Meredakan senggugut
* Meredakan alahan

Ni adalah antara kandungan VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE...(B FOR BEAUTY) 


~ Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma

~ Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.

~ Vitamin B3~Membantu mengurangkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental

~ Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang

~ Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..

~ Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan

~ Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram

Vitamin B- Complex Shaklee mengandungi semua jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh kita..So,jangan tunggu lagi untk dapatkannya.....

SUMBER 

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop


“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

1 comment:

  1. bagus ye produk shaklee ney..sy ney pon otw na gne..produk alfafa n letchin je..hehe.. dietry budget :D

    ReplyDelete

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com