Kehebatan Vita - E Complex Shaklee

Kehebatan Vita - E Complex Shaklee


Vitamin E keluaran Shaklee memang paling HOTsekali..ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran..Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga penyahtosik semula jadi logam.
Manfaat utama vitamin E nie:-

  1. Melindungi jantung
  2. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif
  3. Anti - penuaan
  4. Anti Oksidan yang kuat
  5. Memperbaiki arthritis
  6. Memperbaiki parut
  7. Menghalang keguguran janin
Perbezaan Shaklee:
Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya denganvitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E Shaklee yang paling lengkap dipasaran.
Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
Adakah Anda Mengambil Vitamin E dengan cukup?
Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas: 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam, 500g badam.
Apakah Vitamin E Selamat?
Di Dalam buku “Prescription For Longevity” yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard ke atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% and strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.
Cadangan:
Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 kapsul sehari (selepas makan)
Untuk anti-penuaan dan system reproduktif: 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali
Menentang kanser dan mengurangkan parut: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali
Vitamin E Shaklee (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E Shaklee terlengkap di pasaran

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 
Cara Pengambilan Supplemen Shaklee

Cara Pengambilan Supplemen Shaklee

Vitamin dan suplemen SHAKLEE boleh di ambil mengikut saranan di bawah
  • Pagi : B-Complex dan Vita Lea
  • Tengah hari: Vitamin C, Omega Guard dan Lecithin 
  • Malam: Lecithin, Ostematrix dan Vita E / GLA Complex (Vita E dan GLA Complex ambil salah satu sahaja memandangkan dlm GLA ader vitamin E)
  • Zinc: Seminggu ambil 2 kali sahaja kecuali mengalami masalah keguguran rambut yg kronik
  • Nutriferon: Seminggu satu paket sahaja, kecuali ketika sakit perlu ambil sehari sekali
  • Vivix: Satu sudu teh sehari
  • Energizing Soy protein: 3 sudu besar sehari, di campur dengan air suam (bukan air panas yer)    

Untuk memaksimakan penyerapan vitamin dan suplemen dalam tubuh badan

  • Minum air 3L sehari untuk penyerapan vitamin secara maxima di dalam tubuh badan
  • Elakkan mengambil Alfalfa dan Vita E serentak kerana akan ganggu penyerapan Vita E
  • Elakkan ambil Vita Lea dan Ostematrix serentak
  • Elakkan ambil Vita Lea dan Alfalfa serentak
  • Elakkan ambil Fiber, Vita lea dan Ostematrix serentak

Elakkan

  • Vivix tidak boleh diambil oleh ibu2 mengandung dan menyusukan anak kerana ianya boleh mengganggu kandungan dan proses penyusuan
  • Pesakit SLE tidak boleh ambil alfalfa kerana alfalfa mengandungi sejenis asid amino L-canavanine yang menyebabkan pesakit SLE menjadi keradangan.
  • Ibu2 yg menyusukan anak tidak boleh ambil Cinch kerana ianya berkalori rendah. Ibu menyusu perlu diet berkalori tinggi 
  • Alfalfa juga tidak boleh diambil oleh pesakit tiroid dan ibu2 mengandung (6 bulan ke atas)
sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 
CoQ Health Shaklee untuk Kesihatan Jantung

CoQ Health Shaklee untuk Kesihatan Jantung

Jom kita berkenalan dengan produk ini:-

CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus.

Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel. Ianya paling banyak pada organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.

Mungkin ramai masih tak tahu apa fungsi Co Enzim Q10 ni kan? 

Di antara fungsi Co Enzim Q10 :- menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung
- bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL)
- membantu menggalakkan fungsi kesihatan bagi saluran darah termasuk yang menyalurkan darah ke jantung

  
 Co Enzim Q10 boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.

Antara salah satu kebaikkan Coenzyme Q10 (CoQ10) ini adalah menangani serangan jantung yang merupakan pembunuh utama rakyat Malaysia. Pesakit didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung yang membawa kepada kegagalan jantung untuk berfungsi. Hasil kajian double-blind menunjukkan dengan mengamalkan CoQ10 dapat mengurangkan gejala-gejala masalah kegagalan jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 adalah penyelesaian untuk meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Manfaat lain Co Enzim Q10 :
1- kesihatan kardiovaskular
2- menangani penuaan
3- menangani tekanan darah tinggi
4- menangani keletihan
5- kesihatan ginjal
6- migrain
7- kesihatan saraf & otak
8- terapi Statin
9- menangani masalah kekurangan Co Enzim Q10 secara genetik
10- kesuburan lelaki
11- kesihatan pergigian



Shaklee's Difference ??
Keistimewaan Supplemen CoQ Health Plus Shaklee ialah ianya :
>> mengandungi campuran Co Enzim Q10 , Vitamin E dan Ekstrak Teh Hijau.
Campuran ini meningkatkan lagi keberkesanannya dalam mengoksidakan kolesterol LDL.
>> ianya semulajadi dan tiada bahan sintetik.

Cara Pengambilan :
Diambil selepas makan terutamanya makanan yang mengandungi lemak dan minyak. 



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 
Set Diabetes/Penyakit Kencing Manis Shaklee

Set Diabetes/Penyakit Kencing Manis Shaklee

Assalamualaikum w.b.t

arini nak share pasal penyakit kencing manis/diabetes. semalam ada menonton berita d'tv yang mengatakan penyakit kencing manis d'kalangan rakyat Malaysia telah mencapai tahap membimbangkan kerana peratus yang dijangkakan beberapa tahun lagi tapi?? Malaysia mendahului dengan tahun ini mencapai peratusan tersebut. adoii. sangat membimbangkan!!!maknenye kita kene start berhati-hati dah. makan minum semua kene jage taw? nanti masuk umur 30-an dah terkene penyakit popular ini. but, don't worry Shaklee ade mengesyorkan set untuk mengawal penyakit ini.so? bolehlah try kan? :)) Harga? tak payah risau sbb hanya dijual dengan harga MURAH sahaja.Help me to help u!!

Apa itu Diabetes?

DIABETES adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar....

Terdapat dua jenis diabetes utama:

* Jenis 1 - "Diabetes atau Insulin Dependent Diabetes Mellitus" (bergantung pada Insulin)
o Biasanya berlaku pada kanak-kanak dan remaja
o Biasanya tidak dapat menghasilkan insulin

* Jenis 2 - "Diabetes atau Non-Insulin Dependent Diabetes Mellitus" (tidak bergantung pada insulin)
o Jenis paling biasa ditemui dan lebih daripada 90% penghidap diabetes adalah penghidap jenis ini.
o Selalunya pada orang yang berumur dan berat badan berlebihan.

Anda boleh mengalami berlainan tanda-tanda dan gejala. Walaubagaimanapun, gejala yang biasa dialami ialah:

* Haus/dahaga (haus yang berlebihan)
* Letih
* Berat badan menurun
* Penglihatan kabur
* Otot lemah
* Gatal

Lain-lain gejala termasuk:

* Pengidap penyakit kulit yang berpanjangan
* Luka yang lambat sembuh
* Kencing yang kerap
* Gatal pada bahagian kemaluan
* Rasa kebas


Siapakah yang mempunyai risiko tinggi untuk mendapat diabetes?

Sesiapa saja tidak kira umur boleh menghidapi diabetes. Walaubagaimanapun anda mempunyai risiko yang tinggi untuk menghidapi diabetes jika mempunyai perkara berikut:

* Berumur 35 tahun atau lebih tua. Semakin tua semakin tinggi risiko anda untuk menghidapi diabetes
* Berat badan berlebihan atau obesiti.Semakin berat badan anda bertambah, semakin tinggi risiko anda menghidap diabetes.
* Impaired glucose tolerance (IGT).
* Latar belakang keluarga yang mempunyai diabetes
* Sejarah diabetes pada kehamilan terakhir.
* Sejarah mempunyai bayi yang besar (berat kelahiran adalah 4.0 kg atau lebih ) .
* Tekanan darah tinggi
* Tidak aktif -gaya hidup sedentari
* Faktor pemakanan -Pengambilan makanan berlemak tinggi dan kurang pengambilan makanan berserat
* Tahap lemak/ kolesterol yang tinggi .

set SHAKLEE yang disyorkan


atau if nak jimat boleh try set d'bawah:



GLA COMPLEX - menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

B COMPLEX - menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.

ZINC - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.


dan if ada budget lebih boleh add on VITALEA, VITA C, ALFAFA, ESP dan CAROTOMAX

VITA-LEA - Mengandungi imbangan dan mineral yang lengkap

VITA C 500mg - mengukuhkan kapilari dan salur darah dalam badan kita

ESP - membantu mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan risiko penghidap diabetes

ALFAFA - menstabilkan gula dalam darah

CAROTOMAX - menghalang penglihatan kabur

tetapi. if anda mempunyai budget yang banyak dan malas/tidak suka makan kapsul banyak-banyak.boleh cuba VIVIX sebab sangat baik untuk pesakit kencing manis..1 botol tahan sehingga 45 hari. sangat JIMAT & BERBALOI untuk harga yang saya tawarkan.


Vivix juga mampu merawat penyakit serius lain seperti darah tinggi, strok, kanser, asma dan lain-lain selain untuk awet muda:



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop

Ingin Jana Pendapatan bersama saya di GROUP JUTAWAN??!!  BE IN THE RIGHT TEAM!!

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”
Checklist Soya Yang Selamat, Semestinya Energizing Soy Protein (ESP)

Checklist Soya Yang Selamat, Semestinya Energizing Soy Protein (ESP)

Soya ada pelbagai jenis. Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?
YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?
Adakah kacang soya kegemaran anda…
  • Ditanam secara organik?
  • Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
  • Mengandungi 9 asid amino penting?
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
  • Diproses tanpa haba?
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?
Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.
Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.
Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat.. Energizing Soy Protein!

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan utk merawat,mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop

Ingin Jana Pendapatan bersama saya di GROUP JUTAWAN??!! Be In The Right Team!

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,denganmendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”
GLA Complex Shaklee melegakan senggugut

GLA Complex Shaklee melegakan senggugut


supplement Evening Primrose Oil atau nama singkatan EPO amat popular di kalangan wanita. Ada yang menggunakan sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak  kurang juga yang menggunakan setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengah yang berkata, "Kalau tak ambil suplement lain pun tak mengapalah, asalkan jangan skip makan EPO". Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Sebenarnya asid gamma linolenik (GLA) terkandung dalam EPO. Tetap istimewanya GLA Complex Shaklee ni kandungan GLA lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% dalam EPO. Haaa! dalam GLA Complex Shaklee ada Vitamin E dan minyak biji bunga matahari kaya dengan adid Omega-6.

Biasanya asid gamma linolenik GLA digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda2 putus haid.

Apabila kita mengalami senggugut/ period pain kesakitan melibatkan kekejangan pada otot sekitar rahim dan sekelilingnya dan keadaan ini berlaku apabila tubuh kita ini berkurangan gamma linolik asid (GLA). oleh sebab itu, pengambilan GLA adalah perlu untuk mengisi kekurangan dalam tubuh.

Dengan mengambil Gla ini , ia dapat mengawak tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastric dan banyak lagi.. Pengambilan GLA ini memberi kesan kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Antara kebaikan lain GLA Complex Shaklee ini:

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperllahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cut yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
GLA Comlex Shaklee bukan saja baik untuk kesihatan malah ia sangat bagus untuk kecantikan. Ia dapat memperlahankan proses penuaan, menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, menguatkan kuku dan rambut serta mencantikkan kulit juga.

Jom baca testimoni-testimoni pengguna GLA 







sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 
Testimonial Cinch Shaklee

Testimonial Cinch Shaklee

Apa yang menarik tentang Cinch Shaklee Shaklee ? Dapatkannya sekarang, minuman Cinch Shake dari Shaklee memang mengujakan. Ada yang bagi feedback bagus.

Rasa berpeluh, rasa bertenaga, tak lapar sangat dan sebagainya. Supplement untuk kurus dari shaklee terbukti berkesan. Aktifkan diri anda, sihatkan badan, ambil makanan seimbang, minum air banyak. 

JOM KITA SIHAT CERGAS Jom tengok testimonial di bawah, memang mengagumkan. Cinch shake shaklee yang di perkaya dengan formula khas Leucine memang sesuai untuk dijadikan pengganti sarapan pagi, dan juga diperkaya  dengan multivitamin supaya badan kita kurus dengan cara yang sihat.

Testimonial 1- Seminggu Dah Turun 1kg hingga 2 kg


Alhamdulillah, dengan mengamalkan Cinch pada waktu pagi, kawan kami dapat turunkan berat badan dengan mengamalkan kuantiti yang betul. Kalau anda ingin berpuasa, ataupun tak mahu ambil makanan yang berat seperti nasi, sebaiknya  anda boleh mengamalkan cinch shake shaklee ini dengan mengambil mengikut sukatan yang betul. Selain itu, minum air yang banyak boleh mengurangkan rasa lapar, kerana kekurangan air menyebabkan sel sel kita berasa lapar, dan seterusnya menghantar isyarat kepada otak yang mengatakan badan kita lapar.


Testimonial 2 - Badan rasa bertenaga


Kakak saudara yang mencuba cinch shake vanilla, memang sedap, dan dicampur pula dengan air milo, tentulah akan bertenaga. Sepupu saya  ini sebelum ini ada mengadu kepenatan , tengah hari dah tak larat nak buat kerja. Sampai dia terasa bau vanilla mealshake shaklee yang  dibeli adik kandung nya, terus  dia nak perisa cinch vanila. Alhamdulillah, Cinch Shake dapat memberikan tenaga dengan meningkatkan metabolisma dan leucine boleh memelihara otot supaya tidak dibakar.


Cinch SHAKLEE Sesuai untuk Semua
Semua orang boleh meminumnya, dari kanak-kanak, orang dewasa, wanita mengandung dan yang menyusukan anak. Walaubagaimanapun, dapatkan juga nasihat pakar kami untuk mendapatkan kesan yang baik untuk anda dan seisi keluarga.


Anda boleh juga hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee. Harga sayang2 saya boleh bagi :)


Noratini Jaminon

SID 928022

SMS/WHATSAPP : 0108227403

FB PAGE: Nini Biz Shop

 Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan mendapatkan khidmat nasihat selepas pembelian? sila hubungi saya di nombor 0108227403.  Jika anda berminat utk menjadi pengedar sah Shaklee, anda boleh hubungi saya untuk pemprosesan pendaftaran ahli dibawah saya. Atau sekiranya anda berada berhampiran mana2 cawangan Shaklee, anda boleh gunakan ID saya [928022] untuk membeli produk Shaklee atau daftar ahli secara walk in, dan anda akan diberikan bimbingan dari saya.
Detox dengan Herb Lax Shaklee

Detox dengan Herb Lax Shaklee

Entri kali ini saya nak cerita mengenai Herb Lax. Ia lebih dikenali sebagai detox. Apa itu detox? Nak tahu? 




Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Mari kita mengenali Herb Lax dengan lebih dekat. Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi:

  • Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
  • Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yangterkumpul akibat lebihan makanan danpengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.
  • Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.
  • Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakansebagai antibiotic.
  • Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  • Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Ia tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.

Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis.Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar.

Kebaikan Herb Lax

  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ? 

  • pengamal tegar ubat tahan sakit.
  • mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit 
  • mereka yang banyak jerawat
  • pesakit gout
  • mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen

Mari kita baca testimoni di bawah


"Detox, Masalah sembelit, Perut Meragam..."
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan"



Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. Almaklumlah perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah kita ini.


CARA PENGAMBILAN HERB LAX: 
Herb lax boleh diambil 2 biji  dalam tempoh 4 hari atau sekali dalam tempoh seminggu, bergantung kepada ketahanan perut seseorang. Kalau jenis yang tak tahan, mungkin akan membuang sebaik sahaja ambil dan ada juga tak tidak memberikan kesan sekiranya ambil sekali seminggu dan perlu diambil setiap hari. 

HARGA HERB LAX: RM52.50 dan sgtlah berbaloi kerana berjumlah 120 biji dalam sebotol. boleh hubungi saya 0108227403(sms/whatsapp) untuk dapatkan HARGA ISTIMEWA! 



 sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee   independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
Noratini Jaminon
SID:928022
♥ sms/whatsApp: 010 8227403
♥ Page :Nini Biz Shop 

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com