SUMBER TERBAIK MULTIVITAMIN-(VITALEA)

noratini jaminon | 3/20/2014 10:18:00 pm | 0 Komen

Penyerapan Iron meningkat dengan ketara dengan kehadiran vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik (fungsinya sebagai antioksida). Iron dan vitamin C juga juga bekerja bersama-sama dengan vitamin C yang memainkan peranan penting dalam sintesis sel darah merah

dan Iron merupakan komponen penting hemoglobin, yang terdapat dalam sel-sel darah merah. Sambungan Satu lagi terbukti apabila mempertimbangkan bahawa vitamin C adalah penting untuk integriti saluran darah badan.


Walaupun vitamin C akan meningkatkan penyerapan Iron , ini adalah benar hanya apabila bercakap tentang pemakanan semula jadi Iron daripada makanan yang kaya dengan mineral, seperti sayur-sayuran berdaun hijau atau heirloom grains. Bagi meningkatkan penyerapan zat besi ialah dengan cara mengambil makanan yang kaya dengan vitamin C, like citrus fruits or greens, pada masa yang sama mengambil makanan kaya dengan zat besi . Pure pharmaceutical-grade ascorbic acid, yang datang dalam bentuk serbuk, boleh diambil pada hidangan yang mengandungi makanan kaya dengan zat besi .


Makan makanan yang tinggi zat besi boleh membantu untuk mengekalkan tahap yang betul dalam aliran darah untuk memastikan kesihatan yang baik.


berita baik!! untuk vegetarian, sayur-sayuran hijau , kismis dan buah-buahan kering, kacang dan lentil (kacang dal) adalah sumber makanan besi yang baik juga. Even carbohydrate lovers can reach for iron enriched cereals and grains.


. Kebanyakan makanan kaya dengan zat besi datang daripada:



  • sumber haiwan seperti daging merah , ikan dan hati,
  • Ayam belanda dan giblets (pedal ayam), kuning telur, dan moluska (sejenis siput) juga makanan yang tinggi zat besi.




two kinds of iron: heme and non-heme.




  • Iron-rich foods with heme iron belong mostly to the meat food groupDaging lembu, udang, dan tiram adalah contoh yang baik .
  • Non-heme iron can be found in vegetable and other sources. Iron terutamanya labu benih , kentang yang dibakar dengan kulit, dan enriched pasta. Sayur-sayuran laut mengandungi jumlah tertinggi Iron, tetapi Swiss Chard (sejenis sayur) , turnip green (sejenis lobak) , dan keledek juga merupakan sumber yang ketara.
  • Kekacang adalah satu lagi kategori makanan kaya dengan zat besi , dengan badam dan cashews mendahului senarai.



Iron menggalakkan penghasilan hemoglobin dan myoglobin iaitu memastikan sel-sel darah merah membawa oksigen dengan cekap untuk otot dan tisu-tisu lain di seluruh badan. 

Good level of Iron:


  •  menyokong sistem pertahanan 
  • facilitate the metabolisme
  • dan juga boleh menggalakkan penurunan berat badan.
  • zat besi adalah penting untuk diet yang sihat.
Jika anda bukan seorang yang suka makan sayur-sayuran, buah-buahan SHAKLEE memberi anda VITALEA untuk menuhi keperluan nutrisi anda setiap hari

Ingin TAMBAH BERAT BADAN?? VITALEA ada jawapannya



PROMOSI FEBRUARI- Vita Lea buy 6 free 1

Mahal ke Sebotol vitalea?
Dulu rasa mahal la.. mana tak sebotol vitamin harga segitu... 

Tapi bila tengok berapa biji dia ada 120 biji.. tahan sehingga 4 bulan bila kira2 balik eih mahal lagi multivit kat farmasi.. dah la kat dlm Vita lea lengkap.. ye saya dah belajar baca label. 

Yang lain2 tu ok jer cuma saya bila mula consume Vita Lea rasa body cam best jer cam lain jer..

So tak tengok lain dah.. Di hari biasa harga sebotol dekat rm100 tapi di hari luar biasa kita bagi diskaun kaw kaw..




KEBAIKAN VITALEA

~Mengandungi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang di perlukan oleh orang dewasa.
~Oleh kerana,ibu banyak kehilangan darah,ibu perlu makanan yang sihat serta nutrisi yang lengkap bagi menggantikan darah yang hilang.
~Mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan sel darah merah

  • PESANAN-vitalea tidak boleh di ambil bersama susu,sebab itu ostematrik perlu di jarakkan pengambilannya dengan vitalea.


Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403

FB PAGE : Nini Biz Shop


Ingin Jana Pendapatan bersama saya di GROUP JUTAWAN??!! BE IN THE RIGHT TEAM!!


“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

No comments:

Post a Comment

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com