TESTIMONI OMEGA GUARD #ShakleeEffect #2

TESTIMONI OMEGA GUARD #ShakleeEffect #2

Assalamualaikum semua!

Kalini nak berkongsi Shaklee Effect kepunyaan sendiri. Kisah mama Yana & Omega Guard. Semoga bermanfaat!


Mama saya ada; strok, kencing manis, darah tinggi & kolestrol tinggi (dan nyaris2 nak kena buat dialisis)

Tapi yang paling merisaukan adalah darah tinggi & kolestrol. Bila mama nak cuba shaklee, saya cepat2 cadangkan Omega Guard.

Pengambilan dalam masa beberapa bulan dah nampak kesan. Paras kolestrol makin turun. Gambar yang bawah ialah test result cholestrol dari farmasi. Ayah saya monitor untuk beberapa bulan.

Lepas tu mama saya stop ambik omega untuk beberapa bulan. Sebab setiap hari kena makan macam2 ubat, kadang kesian jugak kan? Cuma baru2 ni mama bersuara nak ambik balik omega. Test result sebelah atas adalah yang paling terbaru & terperinci.

Syukur alhamdulillah, paras kolestrol dah stabil. Yang lain2 jugak ada perubahan tapi paling happy bila kolestrol turun & tekanan darah pun dah stabil.

Ini kisah #ShakleeEffect mama saya & omega guard. Saya sangat2 cadangkan kalau sapa2 yang mak ayahnya ada darah tinggi & kolestrol, cubalaa omega guard ni. Sebab hasilnya superb!

Feel free to share. Semoga dapat dimanfaat oleh mereka yang memerlukan




Keputusan tahap kolestrol pada tahun 2013, beberapa minggu selepas pengambilan Omega Guard


sumber


Kisah sebenar ni moga memberi manfaat kepada kita semua :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

PANDUAN PEGAMBILAN SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

PANDUAN PEGAMBILAN SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

Panduan Pemakanan Ibu Mengandung
Entry kali ni saya nak bercerita tentang isu kehamilan... Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan. Kalau dulu makan ikut dan je kan, bila da hamil ni mesti kita akan menitikberatkan soal pemakanan. Kebiasaannya, wanita mengandung memerlukan penambahan 300 kalori/hari daripada biasa terutamanya semasa trimester terakhir di mana bayi membesar dengan pantas. Penambahan 300 kalori sehari tersebut penting diperolehi daripada makanan yang berkhasiat supaya ia boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi.




Mengapa pemakanan sihat penting semasa mengandung
Pernahkah anda terfikir mengapa berat badan anda bertambah 10-15 kg (secara purata) semasa anda mengandung sedangkan berat bayi yang baru lahir hanya ¼ daripada itu? Walau pun ianya berbeza bagi setiap individu wanita yang mengandung, faktor-faktor di bawah menyumbang kepada pertambahan berat badan:
  • Berat bayi : 2.5 - 3 kg
  • Penyimpanan protein, lemak dan nutrien lain yang berlebihan : 2.75 - 3 kg
  • Penambahan darah : 1.5 – 2 kg
  • Penambahan cecair badan yang lain : 1.5 - 2kg
  • Pembesaran payudara : 0.75 – 1 kg
  • Pembesaran uterus (rahim) : 0.75 – 1 kg
  • Cecair amniotik (air ketuban) : 0.75 – 1 kg
  • Plasenta (uri) : 0.5 – 0.75 kg
Selain daripada penambahan berat bayi, faktor-faktor lain juga penting untuk memastikan fisiologi ibu berubah mengikut keperluan ibu mengandung. Corak penambahan berat semasa mengandung bagi individu juga berbeza. Jika anda mula mengandung semasa berat badan berlebihan, berat anda mungkin akan turun sedikit pada awal trimester manakala penambahan akan berlaku bagi ibu yang kurus atau mengandung anak kembar.

Makanan semasa mengandung
Semasa mengandung, apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Pemakanan anda berkait rapat dengan kesihatan bayi sehinggakan kebanyakan doktor menasihatkan supaya tidak mengambil sebarang risiko dengan makan makanan yang berkemungkinan memudaratkan bayi seperti alkohol.

Sama ada anda mengandung atau tidak, diet yang sihat merangkumi protein, karbohidrat, lemak, vitamin, mineral dan air yang mencukupi. Jika anda mengamalkan pemakanan mengikut sistem piramid makanan, ini menunjukkan yang anda berpotensi untuk menjadi individu yang sihat.

Penting bagi ibu mengandung untuk memvariasikan makanannya bagi memperoleh semua keperluan nutrisi ibu dan bayi. Makanan yang perlu dimakan semasa mengandung ialah:
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran – target untuk makan 5 hidangan sehari termasuk sebagai snek, jus dan salad.
  • Makanan berkanji – roti, nasi, pasta, ubi kentang. Banyakkan bijirin penuh (wheat, whole grain)
  • Makanan berprotein tinggi – Daging, ayam, ikan, telur, kekacang (soya). Banyakkan makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.
  • Makanan berkalsium tinggi – Susu, yoghurt, cheese.
  • Makanan berserat tinggi – Jadikan sayur, buah, bijirin dan kekacang sebagai makanan kegemaran kerana ia boleh mengelakkan sembelit.

sumber


Namun yakinkah anda dapat menyeimbangkan pola pemakanan anda sebelum hamil dan selepas hamil. Pengambilan makanan tambahan amat penting dalam tempoh kehamilan untuk ibu dan juga bayi dalam kandungan. Di Shaklee kami menyediakan supplement penting untuk tempoh kehamilan. Tujuannya pengambilan makanan tambahan adalah :

  • Untuk memastikan perkembangan janin yang sihat.
  • Untuk mengekalkan kesihatan ibu.
  • Untuk memenuhi keperluan nutrien dan memastikan penambahan berat badan yang bersesuaian semasa hamil 
  • Jika anda kurang berat badan, anda perlu menambah di antara 12-18kg.
  • Jika berat badan anda normal sebelum hamil, anda perlu menambah di antara 11-16kg.
  • Jika berat badan anda berlebihan, anda perlu menambah di antara 7-11kg.
  • Jika kandungan anda kembar, anda perlu menambah lebih kurang 16-20kg.


Pilih makanan yang mempunyai tinggi bahan nutrien seperti :
  1. Kalsium (susu, keju, dadih, sayuran dedaun hijau dan produk kacang soya)
  • Zat besi (hati, daging tanpa lemak, roti yang ditambah dengan zat galian dan kekacang jenis kering (kacang peas)
  • Vitamin A (hati, susu, telur)
  • Vitamin B Kompleks ( hati, daging tanpa lemak, ikan dan susu)
  • Vitamin C (jambu, betik dan limau)
  • Asid Folik (sayuran berdaun hijau, hati dan kacang).
Di Shaklee kami menyediakan supplement yang sesuai untuk keperluan ibu dan bayi anda. Kandungannya diyakini selamat, tiada pewarna tambahan, halal dan sentiasa berkesan. Di bawah adalah senarai keperluan vitamin untuk anda yang hamil.. chek it out!!! :)


  • (1) B-Complex - 1 tab daily. Tak perlu ambil acid folic separately, because this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  • (2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.
  • (3) Vit-C - 1 tab da...ily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.
  • (4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.

Saya quote from babycenter, ya:
When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
  • (5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. Air tue boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.
  • (6) OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.

Saya quote kepentingan Omega :
The benefits for baby are:
  • A better brain with higher intelligence
  • Good nervous system development
  • Better eyesight from retina formation
  • Fewer behavioral problems after birth
  • Better sleep patterns for a new born
Health benefits for mom include:
  • Less chance of developing pre-eclampsia
  • Protection against brain loss during pregnancy
  • Less chance of pre-term labor and cesarean
  • Much lower risk of postpartum depression
  • Greatly reduced incidence of breast cancer
DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she's getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)


SET 1~ utk 1st trimester
Contain~
(30's Multivitamiin (LENGKAP DGN IRON) ,30's B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), 30's vitamin C) and 1 bottle of calcium(120 caplets)
SET 2~utk 2nd & 3rd trimester
- Contain~
(30's Multivitamiin (LENGKAP DGN IRON) ,30's B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), 30's vitamin C) and 1 bottle of calcium(120 caplets) 30 capsule OMEGA GUARD (MINYAK IKAN)

Semua ni memang keperluan wajib bagi seorang ibu yang inginkan anaknya sihat dan selamat... moga info ini memberi manfaat :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

 TESTIMONI GANGLION CYST! #ShakleeEffect #1

TESTIMONI GANGLION CYST! #ShakleeEffect #1


MY TRUE SHAKLEEFFECT STORY: GANGLION CYST!
THE REASON I LOVE SHAKLEE SUPPLEMENT MORE AND FOREVER!



Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah terdetik hati untuk buat sharing ini untuk kebaikan bersama...

Lebih kurang 9 bulan lepas..Yani mengadu pada mak ayah dan suami dengan pergelangan tangan yang mula tumbuh biji seperti dalam gmbar (seperti dalam gambar "bukan tangan sebenar" ) tapi exactly sama macam dalam gambar tersebut. Tak sedap hati juga..pergi la klinik dan doktor sahkan itu adalah "'Ganglion cyst'..nnti ade masa pi la operate buang.."katanya... What??!! Operate...???! Erm takpela dulu...dahla ade anak kecik lagi..kalu operate mcammane la...Sehinggalah tak sampai sebulan lepas yani ambik OMEGA GUARD SHAKLEE Dan juga SHAKLEE CINCH TEA MIX. Cadangnya nakla kurus n pecahkan lemak2 dalam badan ni sebelum raya..oops hihi..and then the miracle happens..Alhamdulillah dengan izin Allah.. rezeki Allah pada yani...yani mula sedar ganglion cyst di pergelangan tangan HILANG!! (Spt dalam gambar "tangan sebenar yani") Masya Allah..Subhanallah!! SYUKUR!! SPEECHLESS!! Thank you Allah!! Haza min fadhli rabbi!! *Disamping itu juga yani amalkan doa syifa yang mak yani selalu ajarkan.Yani hafal dan gosok2 di tempat tersebut sebagai doa amalan penyembuh segala penyakit di samping mengambil supplement..!
Alhamdulillah sekarang tiada lagi Ganglion cyst dan hati rasa lebih tenang..dan yani akan terus mengambil supplemen shaklee untuk kesihatan yang menyeluruh..In sha Allah!


This is my ‪#‎shakleeeffect‬
How about you??
#shakleeeffect


kredit : Nori Yani Abu Talib


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

OMEGA GUARD ADALAH SUPPLEMENT MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

OMEGA GUARD ADALAH SUPPLEMENT MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA


  •  Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal.


  • Ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen. Proses tersebut menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri, dll. Banyak brand kat luar sana cuma guna kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Jadi kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri, dll (ini adalah Info tambahan yg sy dapat daripada nutritionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x...Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya). Sebab tu harganya setara dgn kualiti bukan jauh  melampau mahal yer..tapi  masih mampu milik kann...


  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi

  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg  tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain... Ditambah dengan proses penyulingan 3x.. tu yang jadinya Omega guard (minyak ikan )

  • Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA 

  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA  di dalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain 


Omega guard adalah antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana  badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita untuk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, untuk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik..1 keluarga boleh consume ok.

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah- merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Anda perlu mengambil Omega Guard Shaklee sekiranya anda:

  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)


Omega 3 (Omega Guard) - 1 biji sehari. 

- Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. 
- Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan 


  •    Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)



- Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

  • Kanak2 (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yang sangat kritikal                dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi                          kanak2,asma,eczema)




- Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar..,beli lah OmegaGuard ni untuk anak anda....


  •     Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan        hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)

  •   Membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam       pengawalan selera makan.

  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.

  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.

  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja 

Untuk perkembangan otak serta bantu penghantaran signal dalam otak kita.
Lelaki yg mementingkankesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

1. mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain lain.
2. membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung 
3. memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi

  • Wanita yg mementingkan

kecantikan (flawless skin)

# Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
#Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  • dan kesihatan (tulang dan  sendi)

-mengurangkan radang sendi

tak kisahla, apa saja jenama pilihan anda ianya mesti pilihan terbaik untuk anda sekeluarga bukan hentam kromo main beli sahaja. Kenalah fikir  kepentingan untuk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Moga bermanfaat buat semua pembaca.






* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.
sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”
SET RESDUNG DAN ALERGIK SHAKLEE

SET RESDUNG DAN ALERGIK SHAKLEE



Set Resdung dan Alergik ini mengandungi TIGA supplement penting iaitu :

Vitamin C
B Complex
Alfafa

Fungsi setiap vitamin :

• Vitamin C

- Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat  penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.
- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami "side effect" dari pengambilan
drugs "anti histamin"
 -Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh 
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah
putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu


• B-Complex

- Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.
- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi
badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel
mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

• Alfalfa

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan
sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives).
- Walaubagaimanapun mereka yang mengidap  penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa
sebagai suplemen mereka.

Set ini sesuai juga utk ibu menyusu dan mereka yang punyai masalah ekzema, gegata dan asma. Selamat mencuba ya :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

AUGUST 2014 SPECIAL PROMO : GLA COMPLEX (KEBAIKAN DAN MANFAAT)

AUGUST 2014 SPECIAL PROMO : GLA COMPLEX (KEBAIKAN DAN MANFAAT)



GLA Complex

Mengandungi Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik(GLA), Asid Linolenik (LA), minyak bunga matahari dan Vitamin E.

Mengalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan  semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda2 putusnya haid. *

Apabila kita mengalami senggugut/period pain, Apabila kita mengalami senggugut/ period pain kesakitan melibatkan kekejangan pada otot sekitar rahim dan sekelilingnya dan keadaan ini berlaku apabila tubuh kita ini berkurangan gamma linolik asid (GLA). oleh sebab itu, pengambilan GLA adalah perlu untuk mengisi kekurangan dalam tubuh.

Dengan mengambil Gla ini , ia dapat mengawak tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastric dan banyak lagi.. Pengambilan GLA ini memberi kesan kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Antara kebaikan lain GLA Complex Shaklee ini:


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cut yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi

"Ada orang suka GLA kerana membantu mengurangkan masalah PERIOD PAIN"
"Ada orang suka GLA membantu mengawal atur KITARAN HAID"
"Ada orang suka GLA kerana membantu REGULASI GULA dalam darah"
"Ada orang suka GLA kerana membantu mereka mendapat ZURIAT"
"Ada orang suka GLA kerana meningkatkan SERI MUKA"
"Ada orang suka GLA kerana membantu mengurangkan SIMPTOM MENOPAUSE"


Testimoni:


"AYAH saya sukakannya kerana GLA COMPLEX membantu masalah KENCING TIDAK LAWAS."

"SAYA suka GLA Complex mengandungi Asid Lemak Omega-6 yang merupakan nutrisi penting bagi Pesakit AUTOIMMUNE"



Doktor pun cakap tak elok nak bedah-bedah, insha Allah amalkan GLA secara konsisten dan yakinlah pada Allah, segala penyakit yang berkaitan senggugut teruk akan hilang. Juga kebaikan yang lain kulit muka jadi cantik berseri, jeragat hilang dan juga kepada yang menantikan kehadiran cahaya mata, GLA adalah salah satu caranya.

Saya Yakin pasti ramai RAKYAT MALAYSIA di luar sana yang sukakan GLA Complex

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

NiniBizShop © . Designed by MaisarahSidi.com