OMEGA GUARD ADALAH SUPPLEMENT MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

noratini jaminon | 8/16/2014 09:54:00 pm | 0 Komen

  •  Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal.


  • Ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen. Proses tersebut menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri, dll. Banyak brand kat luar sana cuma guna kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Jadi kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri, dll (ini adalah Info tambahan yg sy dapat daripada nutritionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x...Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya). Sebab tu harganya setara dgn kualiti bukan jauh  melampau mahal yer..tapi  masih mampu milik kann...


  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi

  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg  tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain... Ditambah dengan proses penyulingan 3x.. tu yang jadinya Omega guard (minyak ikan )

  • Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA 

  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA  di dalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain 


Omega guard adalah antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana  badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita untuk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, untuk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik..1 keluarga boleh consume ok.

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah- merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Anda perlu mengambil Omega Guard Shaklee sekiranya anda:

  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)


Omega 3 (Omega Guard) - 1 biji sehari. 

- Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. 
- Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan 


  •    Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)



- Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

  • Kanak2 (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yang sangat kritikal                dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi                          kanak2,asma,eczema)




- Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar..,beli lah OmegaGuard ni untuk anak anda....


  •     Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan        hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)

  •   Membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam       pengawalan selera makan.

  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.

  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.

  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja 

Untuk perkembangan otak serta bantu penghantaran signal dalam otak kita.
Lelaki yg mementingkankesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

1. mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain lain.
2. membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung 
3. memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi

  • Wanita yg mementingkan

kecantikan (flawless skin)

# Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
#Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  • dan kesihatan (tulang dan  sendi)

-mengurangkan radang sendi

tak kisahla, apa saja jenama pilihan anda ianya mesti pilihan terbaik untuk anda sekeluarga bukan hentam kromo main beli sahaja. Kenalah fikir  kepentingan untuk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Moga bermanfaat buat semua pembaca.






* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang
penyakit.
sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)

Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

No comments:

Post a Comment

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com