Kebaikan Meal Shakes Shaklee untuk Kanak-kanak

noratini jaminon | 9/10/2014 12:20:00 am | 4 Komen

Mengapa Meal Shakes menjadi pilihan ibu untuk si manja mereka? 

jawapannya sudah tentulah Mealshake menyediakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:


• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Mesti ramai ibu yang tentunya susah hati apabila anak tak mahu makan dan asyik sibuk bermain sahaja kan. Di sini saya nak kogsikan sedikit tips untuk membantu anak-anak supaya "suka makan". 



1. Jangan paksa anak makan. Ianya hanya akan memburukkan lagi keadaan. Malah anak mugkin akan terus membenci dan merasakan ia satu penyiksaan.

2. Offer makanan bila anak-anak dalam keadaan lapar dan tenang. Jangan tunggu sehingga terlalu lapar.

3. Jadikan aktiviti makan sesuatu yang menggembirakan.

4. Campurkan makanan baru dengan makanan kesukaan anak-anak untuk memperkenalkan sesuatu yang baru.

5. Makan bersama-sama. Anak-anak akan mencontohi ibu bapa.

6. Ajak anak bermain sambil makan.

7. Hidangkan makanan anak-anak dengan cara yang menarik. buat corak atau hiaskan dengan comel.

8. Elakkan minum air sambil makan. Sebaiknya tunggu sehingga habis makan sebelum minum.

9. Kurangkan makan snek, makanan ringan atau makanan berhampiran dengan waktu makan.

10. Biar anak-anak membantu menyediakan hidangan makanan. contohnya, bawakan pinggan ke meja, letakkan sudu dalam mangkuk.

11. Ajak anak membeli barangan dapur bersama. Tunjukkan bahan2 yang digunakan untuk masak.

12. Sekali- sekala ajak anak-anak makan bersama rakan sebaya atau saudara sebaya. Anak lebih suka makan beramai-ramai.

13. Biarkan anak-anak makan sendiri walaupun bersepah dan tumpah. sebaiknya alas tempat duduknya terlebih dahulu.

14. Tanya pendapat anak menu yang diingini.

15. Biar anak-anak kunyah sehingga habis sebelum memberikan makan lagi.


Anda juga boleh membantu anak anda dengan memberikan Meal Shakes. Selain membantu menambah selera makan, Meal Shakes juga adalah multivitamin berbentuk minuman jadi anda akan dapat khasiat sepenuhnya walaupun kurang makan. 
Ia bukan sahaja sesuai untuk anak-anak, malah untuk orang dewasa juga terutama untuk mereka yang sukar telan ubat. Sangat sedap dicampur dengan susu segar mahupun apa-apa minuman lain seperti jus. Anak anda pasti sukakannya :) 


Ianya memang sesuai untuk  kanak2 dan untuk mereka yang  :

1) yang kurang selera mkn
2) yang sembelit 
3) kanak2 obese. 
4) Ibu mengandung
5) Ibu menyusu
6) Meraka yang dalam proses pemulihan selepas operation .
7) Meraka yang inginkan kulit yang cantik 
8) Meraka yang ingin kekal sihat 
9) Meraka yang tidak gemarkan supplimen dalm bentuk tablet kerana Mealshake adalah untuk diminum . Minuman yang sungguh lazat. 
10) Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..



Jom , kita lihat pengalaman mereka mengamalkan Meal Shakes dari Shaklee :








Anda juga boleh memilih pelbagai KOMBO MEALSHAKE yang sememangnya menjadi pilihan para ibu untuk anak mereka. 

Sempena Promo Meal Shake beli 3 free 1 ni jom grab untuk keperluan harian anak anda, sayang anak kan? nak mereka sihat kan? jadi tunggu apa lagi? anda kenala hubungi Nini laju2 ok :))




amboi!!! artis pun pakat makan Shaklee, sape lagi kalau tak bukan Rita Rudaini dengan Misha Omar, memang bijak diorang ni grab time tengah promo ni kan.. anda di luar sana tu takkan tengok je kot, hihi~ :))



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan juga mendapatkan harga istimewa







Noratini Jaminon



Shaklee Independent Distributor (ID :928022)



SMS/WHATSAPP 0108227403




FB PAGE : Nini Biz Shop



“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”



4 comments:

  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari Giveaway Saya Nak Vitamin Shaklee RM500..done follow sini...salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. Suka mealshakes! macam aiskrim sedapnya. hihih

    ReplyDelete
  3. CN follow sini 330 dari segmen http://www.cekgunorazimah.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete
  4. saya follow #345

    http://norazua10.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com