Megados Alfafa Shaklee

Megados Alfafa Shaklee


Kisah alfafa shaklee..sebelum ni cuba buat megados alfafa..sekali baru hari ke 2 dah kena ulser! Mega ulser kena! Lepas tu stop untuk seminggu baru okey...tandanya badan ai berasid la dok naik pelik2 penyakit... then malam tadi ambik 10 biji terus alfafa balik...harini seharian lawas...alhamdulillah...paling suke bila ambik alfafa ni x payah da risau peluh berbau...yang perlu risau kena minum air kosong banyak ye...harga pun mampu milik...

Manfaat alfafa yang lain:

-Mencegah bau badan dan nafas berbau 
-mmg terbukti berkesan setelah 2 minggu makan 8 biji setiap hari. No more deodorant.


-Masalah keputihan pun boleh berkurang dengan Alfalfa.
Tapi yg paling best, no more deodorant! X payah risau badan berbaui atau mulut berbau
Alhamdulillah, Alfalfa mmg best!


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)

NOVEMBER PROMO OMEGA GUARD (SET KANAK-KANAK)



sekiranya anda seorang ibu, memang wajib kita berikan yang terbaik untuk si manja anda... ini ada adalah suplemen persedian... bukan ubat magic untuk anak anda 100% sihat tanpa dijangkiti sebarang penyakit, jadilah ibu bapa yang bijak dengan sediakan bekalan nutrisi yang sangat kanak2 comel ni perlukan,, jangan dok bagi jajan2, cemil2an entah ape2,,, mentang2 murah, sedapp main sumbattt je ke nak tu, kesiann dia kan... nanti nutrisi tak cukup. jangan pelik kalau anak anda ada masalah gigi rosak, masalah kulit, selalu demam... dari anda habiskan kos rawatan hospital yang tinggi setiap bulan, apa kata anda cuba SET KANAK2 SHAKLEE ni. lebih selamat lebih sihat

Omega Guard
  • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
  • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

“Info tambahan yang kita perlu tahu :  Asid lemak Omega 3 ini tidak dapat dihasilkan oleh badan kita tetapi sangat diperlukan oleh tubuh kita untuk menjalani kehidupan seharian kita.”

Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua



 Chewable Vita-C 



Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
jadi pilihan di tangan anda, anak sihat keluarga pun bahagia kann :)

sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)


Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

MANFAAT OMEGA GUARD DAN ESP SHAKLEE (MASTER CERY)

MANFAAT OMEGA GUARD DAN ESP SHAKLEE (MASTER CERY)



Saya pernah ditanya bukan sama ke vitamin Shaklee dan vitamin kat farmasi tu... ape saya jawab? 

"hanya yang pernah makan Shaklee je tahu jawapannya"

Tak kisah lah, walau apa pun yang korang makan untuk breakfast,lunch dan dinner,jangan abaikan makanan tambahan. Sebab TAK SEMUA ZAT dari makanan2 yang korang ambil setiap hari dapat DISERAP dengan optimum. Kerap demam pun antara sebab zat tak dapat diserap kerana sel 'kurang sihat'
Sebab tu pentingnya makanan tambahan. Ia MENAMPUNG kekurangan nutrisi dari makanan harian. Dan yang lebih penting, ia membantu menghasilkan SEL YANG LEBIH SIHAT untuk menyerap nutrisi dan seterusnya MELINDUNGI sel.

Bila sel dah 'sihat', dah 'CANTIK', haa baru lah zat senang DISERAP. Barulah macam2 kesan best2 dapat. Tapi kena DISIPLIN ambil makanan tambahan kerana sel memerlukan masa ANTARA 90-120HARI untuk betul2 'sihat'.Kalau lagi teruk keadaan sel,haa LAGI LAAAMA SEL AMBIL MASA untuk sihat. Sebab tu kesan makanan tambahan BERBEZA kat setiap orang
Malam ni dinner saya macam biasala nasi. Lepas tu makanan tambahan saya adalah 3biji OMEGA GUARD dan segelas ESP.
Fakta: OMEGA-3 adalah asid lemak yang diperlukan tapi TAKBOLEH DIHASILKAN oleh badan. ESP adalah protein yang mengandungi 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak dapat dibina oleh badan

notakaki:Sebenarnya dulu I rajin amik ESP dan Omega sebab nak cantik.
Dr Jamie kata, wanita ni dalam banyak2 vitamin,jangan skip ambil protin dan Omega... Lama2 baru tahu ESP dan Omega tu saaaangatttlah berhargaaaaa. Kesannya lebih dari sekadar cantik. Sebab tu saya rasa bersalah KALAU TAK SHARE info ini dengan anda semua yang saya sayang.

-master cery-


sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor atau ahli Shaklee anda boleh menghubungi saya terus :)




Noratini Jaminon

Shaklee Independent Distributor (ID :928022)

SMS/WHATSAPP 0108227403


FB PAGE : Nini Biz Shop

“Terima Kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya.Saya bertanggungjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda.Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai SID (ahli Shaklee), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee,dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 928022 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya…”

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com