Testimoni Gla Complex Untuk Period Tak Teratur

Testimoni Gla Complex Untuk Period Tak Teratur



RISAU TAK BILA PERIOD DAH BERBULAN-BULAN TAK DATANG? Dan kadang-kadang kejap datang period, kadang tak langsung.

Bagi yang belum berkahwin mahupun dah berkahwin, jika alami situasi macam ni mesti rasa risau sangat-sangat kan? Kadang-kadang boleh jejaskan emosi!

Sampaikan ada customer yang cakap, “rindu nak datang bulan sebab berbulan-bulan lama tak datang😭”

Masalah berkaitan haid tak teratur ni berpunca daripada hormon yang tak stabil. Ada beberapa faktor ketidakstabilan hormon ni antaranya ialah perubahan berat badan mendadak, berat badan berlebihan, keletihan yang melampau ataupun kurang rehat, tidur tak teratur, faktor pemakanan, stress yang melampau dan sebagainya.


Jadi cadangannya, sememangnya GLA COMPLEX! GLA nih sememangnya supplement BFF untuk setiap wanita.

Fungsi utama GLA adalah untuk menstabilkan hormon. Kesan langsung daripada itu adalah berlakunya masalah kesuburan, dan sukar untuk merancang kehamilan.

Antara fungsi GLA yang membantu untuk kebanyakan masalah dalaman wanita :-

➡ Mengatasi masalah SENGGUGUT
➡ Melegakan sindrom PMS
➡ Menstabilkan KITAR HAID serta HORMON
➡ Meningkatkan KESUBURAN bagi mereka yang sedang IKHTIAR HAMIL
➡ Membantu mengurangkan simptom untuk MENOPAUSE
➡ Juga bagus untuk mengawal paras kolestrol dan atasi kencing manis


Testimoni GLA COMPLEX untuk period tak teratur / tak regular







Harga GLA COMPLEX 

RM91. 25 (60 softgel)


Itu sahaja untuk entry kali ni. Thank you untuk yang sudi membaca💜

Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai VITAMIN C anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.




YOUTH® Restoring Eye Treatment Shaklee

YOUTH® Restoring Eye Treatment Shaklee

Adakah anda mula melihat tanda-tanda pertama penuaan di sekitar mata anda? Kulit di sekeliling mata mungkin tidak kelihatan berbeza daripada yang lain di wajah, namun ia lebih halus. Malah, ia adalah kawasan yang paling nipis dan terdedah kepada kekeringan. Ini bermakna bahawa ia memerlukan bantuan daripada produk penjagaan mata khusus dan lembut.
Jika anda mula melihat tanda-tanda pertama penuaan di sekitar mata anda dan bersedia untuk mengambil tindakan, baca terus. Lebih awal anda mulakan penjaga kulit di sekitar mata, lebih baik. Jadi, mencari produk penjagaan mata yang terbaik adalah penting.
Buat wanita yang mencari-cari nutrisi penting untuk kesihatan kulit mata boleh mencuba YOUTH Restoring Eye Treatment yang menawarkan hasil yang bisa mencegah tanda-tanda penuaan awal, mengurangkan penampilan kedut, mata bengkak dan lingkaran hitam, dan nikmati kulit yang cantik, lebih kuat, lebih terhidrat pada setiap peringkat umur.


 Youth Restoring Eye Treatment bukan sekadar untuk mata, malahan membantu:


  • Mengurangkan garis dan kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata dalam masa 7 hari.
  • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam.
  • Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat.
  • Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga dikawasan mata dengan urutan lembut.


Keistimewaan Youth Restoring Eye Treament Shaklee

  • 100% Vegan.
  • Tanpa Paraben.
  • Diuji secara Dermatologi.

Kebaikan dan Kelebihan Youth Restoring Eye Treament Shaklee

  • Mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan di sisi luar lipatan mata.
  • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata.
  • Membantu menegangkan kulit di sekeliling mata.
  • Menegangkan dan menghidrat.
  • Melembapkan dan melindungi.



Fungsi Youth Restoring Eye Treatment shaklee

1. Mengembalikan

  • Mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen.
  • Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit.
  • Menyerap sehingga 1000 kali beratnya di dalam air untuk melembapkan.
2. Mengurangkan
  • Garis halus.
  • Kedutan.
  • Kedutan di sisi luar lipatan mata.
  • Sembap.
  • Lingkaran hitam.
3. Menyegarkan
  • Mengekalkan mata yang segar.
  • Mengurangkan kemerahan dibawah mata.
  • Mengurangkan mata yang sembap.


Kandungan Bahan Utama Youth Restoring Eye Treatment dan Fungsinya

1. Peptide Blend - Membantu menyokong penghasilan kolagen dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit.

2. Lotus Japonicus + Ekstrak Schisandra Chinensis - Membantu menyokong penghasilan kolagen, elastin dan fibrillin: membantu memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

3. Licorice Extract - Membantu mencerahkan kulit dibahagian bawah mata untuk mengurangkan lingkaran hitam.

4. Cooling Tip - Membantu meningkatakn peredaran mikro untuk mengurangkan penampilan kemerahan dan sembap mata.

5. Hyaluronic Acid - Menghidrat dengan mengekalkan air pada kulit. Menyerap sehingga 1000 kali beratnya di dalam air untuk melembapkan.

6. Vital Repair+ dan Polifenol Muscadine Grape - Membantu mengurangkan kesan radikal bebas dengan melindungi sel DNA, melindungi kerosakan kolagen dan elastin.


Cara Menggunakan Youth Restoring Eye Treatment

Youth Restoring Eye Treatment perlu digunakan selepas menggunakan Perfecting Skin Toner.




Harga Youth Restoring Eye Treatment shaklee

RM243.75 (Tahan sehingga 60 hari)

Itu sahaja untuk entry kali ni. Thank you untuk yang sudi membaca💜

Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai VITAMIN C anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.


Maksud Patent Pending Dalam Vivix

Maksud Patent Pending Dalam Vivix

Korang tau tak yang suplemen Vivix ada Patent Pending. Patent Pending ni tak mungkin senan-senang nak dapat kat mana-mana suplemen di pasaran. Ianya sangatlah SPECIAL!




Apa yang dimaksudkan dengan patent pending?

Patent pending ini merujuk kepada pemeliharaan hak cipta. Macam selalu orang sebut, hak cipta terpelihara tu. Itu lah dia patent pending.



Tujuan patent ini adalah untuk memelihara produk kita dari di ciplak oleh orang yang tidak bertanggungjawab yang hanya ingin mengaut keuntungan semata-mata. Orang seperti inilah yang boleh merosakkan nama baik produk kita. Bila dah di paten, tak delah kita jumpa klon produk kita di pasaran. 🙂

Patent-Pending Vivix

Apa maksud patent pending?

Maknanya, produk ini dah dihantar permohonan untuk dapat hak patent. Walaupun belum dipatenkan secara rasmi, tapi dengan adanya patent pending, Vivix ini secure. Takde orang boleh tiru-tiru patent Shaklee ni.

Apa Yang Shaklee Patentkan Untuk Vivix
3 patent pending
3 PROTOKOL PATENT PENDING VIVIX


1. Proses Cold Filling Extraction

Ada banyak jenis proses utk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh2an.

Cold extraction maknanya buah-buah yang digunakan dalam vivix di-press utk mengeluarkan patinya dengan suhu rendah.

Ada proses yang guna air panas/ suhu panas, proses macam ni boleh menurunkan kualiti produk tu walaupun hasilnya mungkin lebih banyak.

Sekarang Shaklee patenkan proses cold filling extraction ni untuk Vivix jadi orang lain takleh curi.

2. Gabungan Polifenol

Bagi kesan maksimum, Vivix bukan cuma ada resveratrol tapi gabungan polifenol. Umpama kita telan anggur muskadin sebijik.

3. Semulajadi, tanpa pengawet & stabil

Kalau kita letak Vivix atas meja, Vivix tak meruap. Kalau letak dalam freezer, Vivix tak beku. Dan tindakan tu bukan dengan bantuan bahan-bahan kimia okey!

Beruntung tak kita ada Vivix? Untung kan…?


10 Kebaikan VIVIX

  1. Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
  2. Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser daripada menjadi semakin serius
  3. Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  4. Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  5. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  6. Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
  7. Membantu dalam proses penurunan berat badan
  8. Menyokong kesihatan mata
  9. Meningkatkan kesihatan imum badan
  10. Menggalakan kesihatan keseluruhan
Nini akan buat entry lain untuk cerita lebih panjang tentang Vivix! Terima kasih sudi membaca 😀
Kebaikan Set Kehamilan Shaklee (Nutrisi Lengkap Ibu Hamil)

Kebaikan Set Kehamilan Shaklee (Nutrisi Lengkap Ibu Hamil)

”Trouble is, many women in their childbearing years, dont get nutrients they need, including Folic Acid and Iron.* *In addition, the requirement for several vitamins & minerals INCREASE during pregnancy", Hillary Wright, Med,RD. 


WANITA MENGANDUNG MEMERLUKAN EXTRA VITAMIN & MINERAL BERBANDING WANITA BIASA





Yelah, dah nama pun Berbadan Dua kannnnn! Bak kata orang, “makan untuk dua orang!”

Mengapa Vitamin C Diekstrak Dari Jagung?

Mengapa Vitamin C Diekstrak Dari Jagung?

Tahukah anda, bahawa sumber utama Vitamin C Shaklee adalah daripada JAGUNG.
Pasti ramai yang menganggap ianya adalah sumber dari oren kan ? Nini pun dulu ingat Vitamin C Shaklee ni dari Oren. Rupanya bukan シ
Entry kali ni Nini nak share kenapa Shaklee memilih “JAGUNG” sebagai sumber utama penghasilan Vitamin C yang sangat menjadi pilihan ramai ini.
Tahukah anda !
Jagung merupakan sumber vitamin C yang terbaik. Ini kerana sumber vitamin yang terdapat di dalam jagung tidak akan hilang atau berkurang khasiatnya walaupun ia dimasak, direbus, dan dibakar berbanding dengan buah-buahan yang lain yang biasanya akan mudah rosak atau hilang atau berkurangan.
Kebanyakan sumber vitamin c daripada buah-buahan citrus tinggi dengan kandungan asid boleh menyebabkan cirit-birit jika diambil secara berlebihan.
Disebabkan itu para saintis Shaklee menggunakan ekstrak jagung untuk mengelak sakit perut, cirit-birit dan selamat untuk pesakit gastrik. Malah, mereka yang mengalami masalah gastrik juga boleh mengamalkan Vitamin C Shaklee ini. Best kan ?
Kelebihan Lain Yang Ada Pada Jagung
1) Jagung kaya dengan vitamin A, iaitu asas untuk kulit dan penglihatan yang sihat.


2) Jagung boleh membantu mengatasi masalah penghadaman termasuk sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus kerana jagung kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekal hingga 18% keperluan fiber. 



3) Jagung kaya dengan sumber vitamibn B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamine untuk mengekalkan saraf yang sihat dan Niacin mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan sesorang.



4) Jagung juga membekal sumber vitamin E (antioksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.

5) Jagung membekal Asid Panthithenic iaitu sumber vitamin yang membantu memetabolismekan karbohidrat, protein dan lemak.

6) Jagung membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita. Kekurangan asid folik terutama wanita mengandung akan meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah neural tube. Malah bayi juga berisiko mengalami masalah kurang berat badan semasa dilahirkan dan ibu pula berisiko mendapat anemia.

7) Jagung turut membekal fosforus yang mana ia penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.

8) Jagung mempunyai Phenolic Phytochemicals yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darahdan sangat membantu mengatasi tekanan darah tinggi.


Banyak kelebihan jagung kan. Ini semua anda boleh dapatkan dalam Vitamin C Shaklee. Jadi kesimpulannya, Vitamin C Shaklee bukan saja dapat memberi manfaat untuk Kecantikan, malah ianya juga memberi manfaat kepada Kesihatan tubuh badan.


Itu sahaja untuk entry kali ni. Thank you untuk yang sudi membaca💜


Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai VITAMIN C anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 


ID : 1232357 (Azlan Borhan) 


No Tel : 0108227403


Email : ezraazlan@gmail.com


Facebook : Nini Yamino


Instagram Shaklee: @thefairiesstory 




Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.




Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.




Manfaat Dan Kebaikan Vitamin C Sustained Release Shaklee 500mg

Manfaat Dan Kebaikan Vitamin C Sustained Release Shaklee 500mg

Ketika anda melangkah ke dalam farmasi, berderetan botol-botol supplement Vitamin C pelbagai jenama yang boleh anda pilih. Tetapi tahukah anda bagaimana memilih Vitamin C yang terbaik untuk anda, agar berbaloi dengan wang yang anda belanjakan?




Semakin ramai yang mengetahui dan inginkan khasiat Vitamin C Shaklee ini. Boleh dikatakan, ini supplement paling wajib diamalkan setiap hari. Bukan hanya bagus untuk kulit, juga bagus untuk sistem imunisasi, percepatkan proses pemulihan luka, dan banyak lagi.


Kebaikan Asid Lemak Omega 3

Kebaikan Asid Lemak Omega 3

Omega 3 antara Asid Lemak yang penting dalam diet seharian. Ia banyak memberi manfaat kepada kesihatan untuk tubuh anda.



Berikut adalah panduan untuk omega-3 asid lemak, termasuk apa yang mereka ada, mengapa anda memerlukannya dan di mana anda boleh mendapatkannya.


Oleh kerana tubuh manusia tidak dapat menghasilkan omega-3, lemak ini dirujuk sebagai "lemak penting," yang bermaksud bahawa anda harus mendapatkannya dari diet anda.

Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO) mengesyorkan makan sekurang-kurangnya dua bahagian ikan berminyak setiap minggu, yang kaya dengan omega-3 EPA dan DHA. 

Terdapat banyak jenis lemak omega-3, yang berbeza berdasarkan bentuk dan saiz kimia mereka. Berikut adalah tiga yang paling biasa:

  1. Eicosapentaenoic Acid (EPA) : Fungsi utama asid lemak 20-karbon ini adalah untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil eicosanoids, yang membantu mengurangkan keradangan. EPA juga membantu mengurangkan gejala kemurungan
  2. Docosahexaenoic Acid (DHA) : Asid lemak 22-karbon, DHA membentuk kira-kira 8% berat otak dan sangat penting untuk perkembangan dan fungsi otak yang normal. 
  3. Alpha-linolenik Acid (ALA) : Asid lemak 18-karbon ini boleh ditukar kepada EPA dan DHA, walaupun prosesnya tidak begitu berkesan. ALA terutamanya digunakan oleh badan untuk tenaga. 

Lemak Omega-3 adalah bahagian penting membran sel manusia. Ia juga mempunyai beberapa fungsi penting lain, termasuk:

  • Meningkatkan kesihatan jantung: Asid lemak Omega-3 dapat meningkatkan kolesterol HDL yang baik. Mereka juga boleh mengurangkan trigliserida, tekanan darah dan pembentukan plak arteri. 
  • Menyokong kesihatan mental: Mengambil omega-3 dapat mengurangkan gejala kemurungan, skizofrenia dan gangguan bipolar. Ia juga boleh mengurangkan risiko gangguan psikotik bagi mereka yang berisiko. 
  • Mengurangkan berat badan dan saiz pinggang: Omega-3 lemak memainkan peranan penting dalam pengurusan berat badan dan dapat mengurangkan lingkaran pinggang. 
  • Mengurangkan lemak hati: Pengambilan omega-3 dalam diet anda boleh membantu mengurangkan jumlah lemak dalam hati anda. 
  • Menyokong perkembangan otak bayi: Omega-3 adalah sangat penting untuk perkembangan otak pada bayi. 
  • Melawan keradangan: Omega-3 lemak adalah anti-radang, bermakna mereka dapat mengurangkan keradangan dalam tubuh anda yang dapat menyumbang kepada sejumlah penyakit kronik. 
  • Mencegah demensia: Orang yang makan lebih banyak ikan, yang tinggi lemak omega-3, cenderung mengalami penurunan fungsi otak yang lebih perlahan pada usia tua. Omega-3 juga boleh membantu meningkatkan ingatan pada orang tua. 
  • Meningkatkan kesihatan tulang: Individu  yang mengambil dengan kadar pengambilan omega-3 yang lebih tinggi cenderung mempunyai kepadatan mineral tulang yang lebih baik. 
  • Mencegah asma: pengambilan Omega-3 dapat membantu mengurangkan gejala asma, terutamanya dalam kehidupan awal. 


Malangnya, diet Barat tidak mengandungi omega-3 yang cukup. Kekurangan boleh menyumbang kepada penyakit kronik seperti obesiti, diabetes dan penyakit jantung. 


RINGKASAN:
Lemak Omega-3 adalah lemak penting yang harus anda dapatkan dari diet anda. Mereka mempunyai manfaat penting untuk jantung, otak dan metabolisme anda.

Makanan Tinggi dalam Omega-3 Lemak

Sumber terbaik Omega-3 EPA dan DHA adalah fish oil.

Walau bagaimanapun, anda juga boleh mendapatkan omega-3 ini dari sumber laut lain, seperti algal oils. ALA, sebaliknya, didapati terutamanya daripada kacang dan biji.

Tiada standard rasmi untuk pengambilan harian omega-3, tetapi pelbagai organisasi menawarkan garis panduan.

Menurut Food and Nutrition Board of the US Institute of Medicine, pengambilan makanan yang mengandungi omega-3 yang mencukupi setiap hari adalah 1.6 gram untuk lelaki dan 1.1 gram untuk wanita, untuk orang dewasa 19 tahun ke atas. 


Berikut adalah jumlah dan jenis omega-3 dalam satu hidangan makanan berikut:

  • Salmon: 4.0 gram EPA dan DHA
  • Tenggiri: 3.0 gram EPA dan DHA
  • Sardines: 2.2 gram EPA dan DHA
  • Anchovies: 1.0 gram EPA dan DHA
  • Chia Seed: 4.9 gram ALA
  • Walnut: 2.5 gram ALA
  • Flaxseeds: 2.3 gram ALA

Cara Pilih Suplemen Omega 3

Sama seperti minyak lain, asid lemak tak tepu yang mudah teroksida apabila terdedah kepada haba dan cahaya.

Oleh itu, jika anda membeli suplemen omega-3, pilih salah satu yang cold pressed . Ini bermakna minyak telah diekstrak dengan haba yang terhad, meminimumkan pengoksidaan yang boleh merosakkan molekul asid lemak.

Untuk memastikan anda mengambil suplemen yang tidak teroksida, pilih salah satu yang mengandungi antioksidan seperti vitamin E.

Selain itu, pilih supplemen dengan kandungan omega-3 yang paling tinggi - lebih daripada 0.3 gram setiap hidangan adalah lebih baik. 


Oleh kerana EPA dan DHA mempunyai manfaat kesihatan yang lebih banyak daripada ALA, pilih suplemen yang menggunakan fish oil atau algal oil, bukan flaxseed oil.

Pilih suplemen omega-3 dan bukan gabungan suplemen omega-3-6-9. Jika anda membeli suplemen gabungan, pilih satu dengan kepekatan tinggi EPA dan DHA.

Pemilihan suplemen Omega Guard Shaklee adalah menepati ciri-ciri minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega 3 yang diperlukan oleh kita setiap hari.



  • Ianya melalui Proses Penyulingan Molekul 3 Peringkat
  • Bergred Farmaseutikal
  • Mempunyai EPA & DHA yang tinggi
  • Mempunyai 7 spectrum lengkap asid lemak omega 3 tulen
  • Bau dan rasa kesan hanyir yang minima
  • Diiktiraf oleh Friend of the Sea bagi memastikan bekalan minyak ikan sentiasa berterusan tanpa mencemarkan alam sekitar

Untuk entry tentang Omega Guard Shaklee Nini akan buat entry lain. InshaAllah 💜 

Untuk pertanyaan atau order boleh hubungi :

Noratini Jaminon 0108227403  @ pautan pantas di sini
ID : 1232357
Shaklee Independent Distributor Malaysia



25 Kebaikan Vitamin C Yang Perlu Anda Tahu

25 Kebaikan Vitamin C Yang Perlu Anda Tahu

Vitamin C antara suplemen yang wajib kita ambil setiap hari tanpa gagal. Sebab badan kita tak menghasilkan Vitamin C. 


Badan kita memerlukan banyak vitamin C dari hujung rambut hingga hujung kaki kerana ia penting untuk tumbesaran dan untuk baiki sel.

Kebaikan Dan Manfaat B Complex Shaklee

Kebaikan Dan Manfaat B Complex Shaklee

B Complex Shaklee antara suplemen terawal yang Nini ambil untuk kehamilan. Tujuannya nak elak kecacatan fetus dalam kandungan. Yang tentang ni Nini akan tulis di entry lain ye😉




Apakah B Complex ?

B Complex adalah satu kumpulan vitamin B.


B Complex yang bagus adalah yang lengkap dengan kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2), niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.

And of course Vitamin B Complex Shaklee lengkap ada semua 8 jenis vitamin B.

So apa pula Fungsi Setiap Vitamin B ini ?


  • B1 (thiamin)
Fungsi : Mengubah zat karbohidrat dalam makanan menjadi tenaga.
Sumber makanan : Nasi, roti, bijiran, tepung, makanan laut seperti udang, kerang.

  • B2 (riboflovin)
Fungsi : Menjaga kesihatan mata dan kulit.
Sumber : Susu , keju, ayam, brokoli, bayam.

  • B3 (Niacin)
Fungsi: Untuk kesihatan kulit, meningkatkan nafsu makan, memperbaiki sistem pencernaan serta membantu mengubah makanan menjadi tenaga.
Sumber: Bijiran, kacang-kacangan, daging lembu.

  • B5 (antothenic Acid)
Fungsi : Bersama-sama dengan jenis vitamin B lainnya, vitamin B5 berguna dalam proses pemecahan lemak , protein, karbohidrat menjadi tenaga. Manfaat lainnya adalah untuk pembentukan sel darah merah dan membuat vitamin D. 
Sumber : Ayam, ikan sardine, alpukat, semangka. 


  • B6 (Piridoksin/Pyridoxin)
Fungsi : Diperlukan dalam proses asam amino dan lemak.
Sumber : Daging, ikan, sapi, kentang, tomato, pisang, buah yang berwarna unggu dan sayuran hijau.

  • B7 (Biotin)
Fungsi : Membantu dalam proses pemecahan
lemak, protein menjadi tenaga yang akan digunakan oleh tubuh.
Sumber: Daging ikan salmon, telur, susu, cereal, pisang dan kacang tanah.

  • B9 (Folat/Folic Asid) 
Fungsi: Bertugas agar sel-sel pada tubuh membesar dengan baik, membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan pada janin. Sumber : Susu dan produk olahan susu, bit, hati, tembikai dan sayuran berdaun hijau.
  • B12 (Kobalamin/Cobalamin)
Fungsi : Mengubah karbohidrat, protein dan lemak menjadi tenaga, menjaga sel darah merah tetap sihat, melindungi sel saraf, mencegah penyakit jantung, dan mencegah penyusutan otak yang dapat menyebabkan daya ingatan menurun. Sumber : Daging lembu, ikan, hati, telur, susu dan rumput laut.

Apa Kebaikan Vitamin B Complex ?

  • Mencegah kerosakan urat saraf
  • Membantu pembentukan sel darah merah
  • Melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • Mengubah karboihidrat, protein dan lemak kepada tenaga
  • Memberi tenaga kepada tubuh
  • Membantu kemampuan berfikir
  • Mengelakkan penyakit beri-beri
  • Melambatkan proses ubat di rambut
  • Penting untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
  • Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf
  • Mencegah stress
  • Menguatkan antibodi tubuh
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik
  • Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino
  • Memproses dan memnghasilkan sel-sel darah merah
  • Mencegah anemia (tekanan darah rendah)
  • Perlu untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik bagi ibu mengandung
  • Mencegah kecacatan tulang belakang (penting diambil semasa mengandung)

Sebenarnya, Vitamin B yang LEBIH BAIK mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Mempunyai sistem penyerapan bioaktif berpattern 
  • Mengandungi kesemua lapan jenis vitamin B yang diperlukan termasuk Biotin 
  • Membantu dalam peningkatan penghantaran zat 
  • Berbentuk tablet supaya lebih mudah ditelan 

Dalam Set Kehamilan Shaklee pun kena ada B Complex tau 


So, apa Kelebihan Vitamin B Complex Shaklee?

Shaklee menghasilkan B Complex dengan teknologi berpattern yang ekslusif. Hanya ada pada B Complex Shaklee. 

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B, vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan sistem penyerapan Boaktif Berpaten iaitu dikenali sebagai asid folik, iaitu sejenis vitamin B yang tidak dapat diserap dengan mudah. Istimewanya B Complex Shaklee , ia telah dihasilkan dengan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.

Siapa Yang Memerlukan B Complex?

  • Mereka yang ingin nampak cantik dan muda 
  • Wanita yang mengandung 
  • Wanita yang menyusukan anak 
  • Wanita yang mengambil pil perancang 
  • Pesakit kencing manis 
  • Pesakit tekanan darah tinggi 
  • Pesakit migraine 
  • Mereka yang selalu terdedah kepada sinaran matahari 
  • Mereka yang menghadapi tekanan kerja dan beban kerja yang banyak 
  • Mereka yang tidak dapat fokus dalam pekerjaan yang dilakukan

Apakah Yang Akan Berlaku Jika Kita Kekurangan Vitamin B? 

  • Lemah sistem saraf 
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung 
  • Pembentukan sel abnormal 
  • Mengakibatkan anemia 
  • Masalah depresi (tekanan perasaan) 
  • Kehilangan daya memori 
  • Cepat letih 
  • Sesak nafas 
  • Insomnia 
  • Kurang fokus dan konsentrasi 
  • Mudah tersinggung

Testimoni / Kesan Penggunaan B Complex Shaklee

Testimoni B Complex untuk elak meroyan dan tambah tenaga

Testimoni B Complex untuk masalah Migrain

Testimoni B Complex Dalam Set Resdung Shaklee

" Saya guna set resdung Shaklee Vitamin C, B Complex & Allfalfa Complex. Selepas 10 tahun baru boleh bernafas dengan segar dan lancar" 

Lagi Testimoni Set Resdung Shaklee after consume B Complex Shaklee 




So, kalau anda berminat untuk mencuba B Complex Shaklee, boleh contact Nini ya! Saya akan ajar cara makan yang betul dan berkesan eksklusif untuk my customer sahaja. And jangan risau harga dia memang mampu milik 😉


Noratini Jaminon
Boleh hubungi Nini di talian 0108227403 atau untuk pautan pantas www.wasap.my/60108227403
Shaklee ID : 1232357
You Shaklee Independent Distributor


Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com