Omega Guard , omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda.

Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.
Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima.
Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik. Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

  1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
  7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Manfaat Omega 3

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
  5. Mengekalkan tekanan normal darah
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Mengurangkan sakit kepala
  8. Merendahkan kolestrol
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  11. Mengawal masalah obesiti
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  16. Membantu menyihatkan paru-paru
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  24. Mencegah penyakit gout

Bagus untuk OTAK ?

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  • Membantu memperbaiki masalah autism
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  • Mengurangkan masalah schizophrenia
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

  1. Warga Emas
  2. Pesakit Jantung
  3. Wanita
  4. Wanita yang telah melahirkan anak
  5. Pesakit darah tinggi
  6. Orang yang selalu lupa
  7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
  8. Pelajar
  9. Ibu menyusu
  10. Ibu Hamil
  11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
Testimoni Pengguna Omega Guard

Omega Guard untuk Kuruskan Badan



 Omega Guard Untuk Sakit Sendi








Omega Guard untuk Kencing Manis


Omega Guard Untuk Eczema 



Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai Omega Guard anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.




Kelebihan Dan Kebaikan Garlic Complex Shaklee

Kelebihan Dan Kebaikan Garlic Complex Shaklee





Bawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Digunakan turun temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. 
Memakan bawang putih / garlic segar dapat mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesema. 
Bawang putih / garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asal bau garlic. Jom baca lagi tentang garlic complex

Manfaat Allicin Untuk Kesihatan Manusia

Allicin adalah sebatian yang berasat daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. 
Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.
Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Antara manfaat lain ialah:
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma

Kesihatan Jantung

Kesan positif bawang putih terhadap sistem peredaran darah tetah banyak diteliti dan dibuktikan bahawa ia baik untuk:
  • Menurunkan tekanan darah
  • Menurunkan penggumpalan platlet
  • Menurunkan kadar serum trigliserida dan LDL-kolesterol (kolesterol jahat)
  • Meningkatkan serum HDL-kolesterol (kolesterol baik) dan fibrinotisis (mencegah penggumpalan darah.)
  • Merangsang produksi oksida nitrat pada lapisan dinding salur darah, untuk menjaga kelenturan satur darah.
  • Membantu mencegah arterioscterosis agar dapat mengurangkan risiko serangan jantung atau stroke.
  • Kajian menunjukkan, makan dua atau tiga ulas sehari bawang putih dapat mengurangkan risiko serangan jantung pada separuh pesakit jantung.
  • Menurut sebuah penyelidikan yang diterbitkan di Life Science, pesakit arteriosclerosis yang makan sehari i ml/kg ekstrak bawang putih setama 6 bulan, menunjukkan penurunan signifikan kandungan radikal bebas dalam darah.
  • Dianggap sebagai salah satu ubat untuk mati pucuk kerana ia melancarkan aliran darah ke seturuh tubuh.

Kanser

  • Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bawang putih dan bawang besar memiliki kesan untuk pencegahan kanser.
  • Kesan protektif bawang putih lebih besar daripada bawang merah, walaupun penggunaan bawang merah telah terbukti mengurangkan risiko kanser perut.
  • Pada Oktober 2000, American Journal of Nutrition telah menulis bahawa orang yang mengambil bawang putih samada dimasak atau mentah secara teratur mempunyai risiko setengah lebih rendah untuk terdedah kepada kanser perut dan satu pertiga lebih rendah mengalami kanser usus besar berbanding orang yang tidak atau sedikit mengambil bawang putih.

Kelebihan Garlic Complex Shaklee

Dibuat daripada bawang putih premium, BEBAS racun perosak dan ditanam secara organik di Carlifornia, USA di waktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpahaba utk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif. 
Perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba (rosemary & spearmint). Mengandungi pelbagai vitamin E utk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita. 2 tablet garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas garlic segar.

9 Manfaat Garlic Complex Shaklee

  1. Mengandungi spearmint – meningkatkan fungsi jantung, sistem penghadaman.
  2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi– selamat utk kegunaan jangka panjang utk tingkatkan sisitem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang elergi – mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis
  4. Mempertingkatkan sistem penghadaman – formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik,ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
  5. Stabilkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi – garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel2 darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  7. Turunkan kolesterol – menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung danmenghalang strok dan penyakit koronari.
  8. Mencegah kanser – bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.
  9. Stabilkan glukos – membantu stabilkan glukos dalam badan kita.

Testimoni Pengguna Garlic Complex Shaklee




Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai Garlic Complex anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.




11.11. 18 ONLY 1 DAY SHAKLEE ONLINE SALE

11.11. 18 ONLY 1 DAY SHAKLEE ONLINE SALE


Sale besar-besaran seluruh Malaysia! Semua orang tunggu tarikh keramat 11.11.2018 nih. Ada yang dah saving siap-siap nak shopping macam-macam kat Lazada, kat Shopee, kat mana-mana butik pun buat sale gempak juga. So Shaklee pun tak nak ketinggalan buat SALE  pada tarikh tersebut. Jom cekidot apa yang bestnya Sale kali ni ๐Ÿ˜





 *Tingkatkan kesihatan mata* ๐Ÿ“Œ Carotomax buy 2 @ 11% DISKAUN
*Kesuburan wanita/kestabilan hormon*
๐Ÿ“Œ GLA Complex buy 2 @ 11% DISKAUN


Kebaikan dan Manfaat GLA Complex dari Shaklee
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Mengurangkan kesan2 jeragat
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol LDL
  • Untuk fungsi saraf 
  • Menghalang darah beku
  • Merangsang peredaran darah yang lancar & pengembangan salur darah
  • Menghalang pertambahan berat badan
  • Menghalang dan menentang pertumbuhan tumor, sel2 kanser
  • Memperbaiki kulit kering, alergi, kurap, gatal2
  • Memperbaiki masalah prostat lelaki, kerap kencing
  • Mengetatkan uterus dan memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda
  • Membentuk persekitaran rahim yang lebih sihat dan optimum untuk persenyawaan


Keistimewaan GLA Complex Shaklee
  • Kesegaran dan keberkesanan GLA Complex Shaklee terpelihara oleh Shaklee Guard, sejenis antioksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya juga dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengandum ke dalam sel dan tisu .. woww hebatnya GLA Shaklee ni kan !
  • Di pasaran kebanyakan gamma linolenic acid atau GLA ini dihasilkan dari EPO, Evening Promise Oil. Tetapi di Shaklee pula, Shaklee mengekstrak GLA  dari borage yang mengandungi 2 kali ganda lebih GLA dalam EPO. Borage juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.Borage yang digunakan oleh Shaklee juga ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.
  • Setiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi lebih 300 mg GLA dan ianya merupakan sumber terbaik Omega-6. GLA Complex Shaklee juga digabungkan bersama dengan asid linolenik (LA), minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan lagi keberkesanan dan kestabilannya.


 *Kesihatan mata*
๐Ÿ“Œ Carotomax buy 2 @ 11% DISKAUN



7 kebaikan Carotomax Shaklee untuk anda : 
  1. CarotoMax lebih selamat daripada Vitamin A. Kenapa? Pengambilan Vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Ahli saintis telah menemui beta karotena pada tahun 1932. Satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya. 
  2. CarotoMax membantu mempertingkatkan penglihatan. Ia akan menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam mata. 
  3. CarotoMax juga menggalakkan perkembangan normal dan sihat. Ia membantu merangsang perkembangan kanak-kanak & remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem teproduksi serta membantu dalam penghasilan sperma yang sihat. 
  4. CarotoMax melindungi Epithelia. Ia memelihara lapisan luar korna,rongga oral,usus,perut,paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semsa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus. 
  5. CarotoMax meredakan penyakit kulit. Pengambilan yang konsisten dan banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis, senile palgue, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran boleh membantu merawat pustule, scabies, akne dan ulser kulit. 
  6. CarotoMax menghalang Infeksi. Ia merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru, batu, hepatitis, ashtma, flu dan selsema. 
  7. CarotoMax melawan kanser dan oksidasi. Pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mat yang teroksida.


*Energy booster*
๐Ÿ“Œ CoQtrol beli 2 @ 11% DISKAUN 



Secara ringkas, kebaikan CoQ Trol Plus Shaklee ini untuk anda yang rajin mengamalkannya,



Kebaikan CoQ Trol Plus Shaklee 

  1. Membantu kekal bertenaga
  2. Menyokong gaya hidup yang aktif dan cergas
  3. Membaiki perdaran darah yang sihat 
  4. Mengekalkan kolesterol yang sihat
  5. Menguatkan otot jantung
  6. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  7. Meingkatkan pergerakan sperma 
  8. Meningkatkan kuantiti sperma
  9. Memperbaiki kualiti ovum 
  10. Mempunyai peluang tinggi untuk persenyawaan
  11. Bertindak sebagai pelindung UV kepada kulit
  12. Memberi tenaga untuk penghasilan dan pembaikan sel kulit 
  13. Memperbaiki jerawat dan kesan parut pada kulit
  14. Kulit lebih anjal dan sihat
  15. Kulit kurang berkedut 
  16. Melambatkan proses penuaan kulit dan badan
  17. Meingkatkan daya ingatan & pembelajaran
  18. Lebih fokus dan peka
  19. Mengurangkan risiko penyakit berkaitan dengan penuaan, iaitu Alzheimer dan Parkinson


*YOUTH Pelembab siang/malam*
๐Ÿ“Œ Youth Day Moisturizer with SPF 50 combo   with Night Cream @ 11% DISKAUN
 ( MUST  HAVE ITEM )

Fungsi YOUTH Advanced Renewal Night Cream 
  • Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur. 
  • Campuran botanikal khas di dalamnya juga membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin semasa tidur.
  • Membantu kulit lebih muda, licin dan cerah berseri.
  • Boleh membantu merawat kulit jerawat dengan lebih cepat.
  • Membaiki kulit yang terkena sunburn dengan memberi rasa segar, sejuk pada kulit akibat sunburn.
  • Sesuai untuk kulit normal, jerawat dan berminyak termasuk kulit sensitif.
  • Membaiki kulit berparut jerawat dan berlubang. 

Fungsi Youth Age Defense Moisturizer SPF 50 
  • Moisturizer
Ia boleh membantu melembapkan kulit muka dan memperbaiki tona kulit muka kita yang tak sekata. Efek dia sangat lembut kat kulit muka dan cepat meresap.

  • Sunscreen
Ada nampak tulisan “BROAD SPECTRUM SPF50” ni? Ni yang buat moisturizer youth ni menarik. Dia berfungsi untuk melindungi kulit muka kita dari sinaran UVA & UVB.




๐Ÿ’™ UVA : menyebabkan penuaan yang mendatangkan kedutan & tanda-tanda penuaan kat muka.

๐Ÿ’™ UVB : membakar kulit (sunburn) & kulit jadi gelap.




Bagus kan broad spectrum ni? Sekarang ni susah jugak nak cari produk skincare & komestik yang ada “BROAD SPECTRUM” skali tapi dalam moisturizer YOUTH ni sudah ada Shaklee buat. Tak perlu risau dah nak carik sana sini.


  • Primer 
Selain sebagai moisturizer dan sunscreen, satu lagi fungsi Age Defense Moisturizer SPF 50 Youth ni boleh guma sebagai primer sekali. Sangat best tau sebab boleh kulit kita nampak berbeza lepas pakai. Kulit kita nanti kan akan jadi glowing sangat sampaikan tak payah guna highlighter dah! Jadi berseri-seri muka tau. 

๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’—

So tunggu apa lagi ajak saudara mara, jiran tetangga korang untuk grab SALE 11.11.2018 ni. Hanya hari ni saja korang dapat Penjimatan berganda sebanyak 11%. Kalau selalu untuk 1 item korang hanya akan dapat discount 5% je. Tapi kali ni 11% tau. Grab now regret later! ๐Ÿ˜˜ 

Kredit :zianaeunos.com 




Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai PROMO 11.11 anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.


Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com