Cara Mengatasi Masalah Buasir Berdarah

noratini jaminon | 12/07/2018 01:14:00 pm | 0 Komen
Buasir  atau hemoroid adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan perut. 



Apabila vena membonjol keluar ia menyakitkan dan menyebabkan membrandi sekitar membengkak, terasa sakit, perit, menyakitkan dan berdarah.
Buasir berlaku disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau ‘memberi’ dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutama ketika meneran.







JENIS-JENIS BUASIR
BUASIR DALAMAN 
Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan menyakitkan kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan lapisan permukaan yang membakar dan menyebabkannya berdarah. 
Anda akan melihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di tanduk mangkuk. Jika keadaan ini berlaku, anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah itu mungkin datang dari sumber lain seperti tumor atau kardi kolorektum.
BUASIR LUARAN
Buasir jenis ini yang selalu kita dengar menyebabkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di perut. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan  darah  akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa sangat sakit. 
Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Sekali sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. 
Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding yang dahulu.


PUNCA-PUNCA BUASIR 
  • Meneran dengan kuat (ketika membuang najis keras atau sembelit) – Faktor utama (Tekanan pada otot – otot disekeliling asas ujung dubur – Sphincter dubur dalaman dan luaran)
  • Sentiasa duduk @ Jarang melakukan senaman “Kegel Exercise”
  • Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama
  • Batuk yang teruk @ Kuat dan kerap berlaku
  • Cirit-birit yang teruk, kerap dan berpanjangan
  • Mengangkat berat secara berlebihan dan berpanjangan (Posisi mengangkang)
  • Kurang mengambil sayur – sayuran dan buah – buahan dalam pemakanan seharian sebagai pelawas
  • Kurang meminum udara di dalam sehari
  • Kuat merokok (Lebih 3 batang rokok sehari)
  • Bersalin biasa yang tidak teratur
  • Pengamalan seks melalui dubur oleh golongan heteroseksual dan homoseksual – Kes jarang berlaku.


CARA RAWATAN BUASIR BERDARAH DENGAN PRODUK SHAKLEE
Shaklee adalah vitamin yang dihasilkan dari sumber alam semulajadi tanpa menggunakan bahan kimia yang berbahaya. Shaklee banyak membantu banyak orang yang mengidap pembaikpulihan sembuh tanpa perlu menjalani pembedahan walaupun selepas di diagnosis oleh pakar perubatan.
Tidak semua orang mahu menyelesaikan masalah dengan cara pembedahan. Justeru itu shaklee menyediakan set buasir yang boleh membantu pesakit buasir sembuh dengan cepat.



Testimoni Masalah Buasir Berdarah #1

Customer pertama ni ada masalah buasir berdarah. Pada awalnya Puan Aini ni ambil Ostematrix je. Tapi selang beberapa bulan kena buasir semula. Jadi Nini cadangkan ambil Alfalfa Complex, Ostematrix dan Omega Guard. Masa tu Zinc Plus masih discontinue. After follow up buasir dia makin berkurangan. Dan Nini consult untuk oantang beberapa makanan yang jadi trigger buasir ni. 😉. Alhamdulillah sembuh dah sekarang. Puan Aini pun happy! 

Testimoni Masalah Buasir Berdarah #2

Puan Shaurah ni regular customer Nini. Start ambik Omega dan Ostematrix sebab berpantang kena buasir. After seminggu baik terus! Then bulan berikutnya dia order Vitamin C untuk pulih luka. Bulan seterusnya order Set Hamil sebab terpregnant. Hehe. Alhamdulillah asbab suplemen Shaklee Puan Shaurah sihat. 

Cara Mengatasi Masalah Buasir Berdarah Dengan Produk Shaklee 

(1) OsteMatrix: Magnesium dalam OsteMatrix bantu melancarkan sistem penghadaman, melembutkan najis, melawaskan pembuangan air besar, sekaligus mengatasi masalah buasir.
(2) OmegaGuard: Anti-keradangan. Membantu mengurangkan bengkak akibat tekanan muscle dubur ke atas salur darah vena dan sekitarnya, sehingga menyebabkan pembuangan air besar sangat perit. OmegaGuard membantu mengecutkan salur darah yang bengkak.
(3) Zinc Plus: Membantu menyembuhkan luka dalaman dan di bahagian dubur dengan cepat. Pengambilan Vitamin ini sangat disarankan terutamanya bagi pesakit buasir yang mendapati keluar darah ketika buang air besar (najis berdarah).


Segala kesembuhan datang dari Allah SWT. Jika anda berminat untuk mendapatkan set buasir ini boleh terus hubungi saya untuk membuat pesanan dan dapatkan konsultasi penuh dari saya
4 tahap masalah BUASIR yang KERAP dialami.
👉 Tahap 1 
Berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar
👉 Tahap 2 
Disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan akan masuk kembali kat dubur tu.
👉 Tahap 3 
Keadaan yang sama seperti tahap dua, tetapi bengkak itu hanya akan berada di dalam selepas ditolak masuk secara fizikal, maknanya korang kena la tolak guna jari, memang sakit sikit.
👉 Tahap 4 
Darah pekat keluar, menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur. Memang sakit dan perlu dibedah kalau dah macam nie. Dilema sangat bila nak buang kan 💩
Jom ikhtiar dengan set shaklee buasir
👍 MELANCARKAN PEMBUHAN najis yang keras
👍 MENGURANGKAN KERADANGAN pada otot yang bengkak
👍 MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalaman anggota badan
Untuk pembelian dan pertanyaan lanjut mengenai Set Buasir Shaklee anda boleh hubungi Nini di nombor telefon bawah ini :
Noratini Jaminon 010-8227403 
Untuk lebih cepat, boleh click terus link whatsapp di bawah ini :
Ataupun, jika you ingin membeli direct secara online menggunakan website Shaklee, boleh click  di bawah ini :





Noratini Jaminon 

ID : 1232357 (Azlan Borhan) 

No Tel : 0108227403

Email : ezraazlan@gmail.com

Facebook : Nini Yamino

Instagram Shaklee: @thefairiesstory 



Saya adalah pengedar shaklee Kuching, Sarawak. Juga di sekitar Pontian, Johor. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.



Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di ninibizshop.com put adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

No comments:

Post a Comment

Labels

Niniyamino.com © . Designed by MaisarahSidi.com